Bakan Selçuk Açiklamasi 'Bu Sene Biraz Zor Geçti Farkindayim'

Okuma Bayramina kapsaminda online olarak Elazig’daki ögrencilerle bir araya gelen Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, “Bu sene biraz zor geçti farkindayim. Ama önümüzdeki ögretim yilindan itibaren daha yogun bir sekilde yüz yüze, arkadaslarinizla, ögretmenlerinizle bir araya geleceksiniz. Güzel egitim faaliyetleri yapacaksiniz” dedi.

Bakan Selçuk Açiklamasi 'Bu Sene Biraz Zor Geçti Farkindayim'
Okuma Bayrami kapsaminda Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, online olarak Aricak ilçesindeki ögrenci, ögretmen ve idarecilerle bulustu. Programda, Il Milli Egitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Fethi Kilinç çalismalar hakkinda bilgi verdi. Ardindan Bakan Selçuk ögrencilere seslenerek tavsiyelerde bulundu.

Okullarin her zaman açik olmadigi halde ögretmenlerin büyük gayreti ile ögrencilerin okur yazar hale geldigini belirten Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, “Bugün sizlerin bu basarisini kutlamak için buradayiz. Okuma bayrami yapiyorsunuz. Bende sizin bu mutlu gününüzde yaninizda olmak istedim. Aileniz, ögretmeniniz, müdürleriniz ve burada hepimiz el ele verip, beraber çalisiyoruz. Sizin basariniz ve geleceginiz için gayret gösteriyoruz. Siz mutlu oldugunuz da biz çok mutlu oluyoruz. Hep yüzünüz gülsün, mutlu olun ve oyunla coskuyla hareket edin. Sizlerin her seyi çok hizli bir sekilde ögrendiginizin farkindayiz. Bizde size destek olmaya çalisiyoruz. Bu sene biraz zor geçti farkindayim. Ama önümüzdeki ögretim yilindan itibaren daha yogun bir sekilde yüz yüze, arkadaslarinizla, ögretmenlerinizle bir araya geleceksiniz. Güzel egitim faaliyetleri yapacaksiniz. Tabi sizlerden beklentilerim var. Hayal kurmaktan hiç vazgeçmemelisiniz. Dogayi ve insanlari tanimak, çevrenizde olup bitenlere karsi duyarli olmak, çevrenizi kirletmemek, bu anlamda sizlerin bilinçli oldugunun farkindayim. Bu konuda daha çok gayret etmeniz yarar var diye düsünüyorum. Ertelemeyin, isinizi bugün yapin” diye konustu.



"Her ögrenciye Arkadas kitabi gönderilecek"

Kitap okumanin önemine deginen Bakan Selçuk, “Kitap okumak çok çok önemli. Size ‘Arkadas’ kitaplarinin baskisi yapiliyor. Hepinize bu kitaptan gönderecegiz. Yaz tatilinde bunlari okuma firsatiniz olacak. Hepinizi eline ve evine bu kitaplardan gidecek. Okul müdürlerimiz bunu size ulastirirlar. Sevgili çocuklar biliyoruz, oyun oynamasi seviyorsunuz. Çok da iyi ediyorsunuz. Oyun oynamak benim de çocukken çok sevdigim ve halada bu yasimda bazi oyunlara devam ettigim bir durum. Oyun oynamaktan asla vazgeçmeyin. Bu arada büyüklerinizle sohbet edin. Telefonla arayin hal hatir sorun. Bunlar çok önemli. Resim yapabilirsiniz, bir enstrüman ögrenmeye çalisabilirsiniz. O yüzden de hep kendinizi gelistirmeye çalisin. Sabirli olmaniz çok önemlidir. Sabirli ve kararli olursaniz gerekten hayatta daha mutlu olursunuz. Biliyorum ki hepinizin ögretmenleri ve aileleri çok destek oluyor. Bizlerde sizin yaninizdayiz. Sizin anne ve babalarinizin emeginin farkindayiz. Ögretmenlerinizin gösterdigi emegin farkindayiz. Bence çok sanslisiniz. Böyle ilgili ve alakali ögretmenler, anne ve balarla beraber olmak çok büyük bir sans. Sizin okuma yazmayi ögrenmis olmaniza çok mutlu olduk. Hepinizi kutluyorum. Sizlerin gözleriniz deki piriltiyi ve geleceginizi çok önemsiyorum. Yardim sever olmaniz, arkadaslariniza destek olmaniz, hayvanlari korunmaniz, kitap okumaniz çok çok önemli. Hiç yilmadan yolunuza devam edin. En önemlisi tekrar ediyorum, kitap okuyun. Burasi çok önemli. Gelecek sene çok daha mutlu, mesut ve saglikli günlerde sizlerle bulusacagiz" ifadelerini kullandi.

Bakan Selçuk’un konusmasinin ardindan ögrenciler Istiklal Marsi’nin 10 kitasini okudu ve hazirladiklari tiyatro gösterisini de sundu. Daha sonra Selçuk’un ögretmen ve yöneticilerle bir süre sohbet etmesinin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA