Van'da SGK'ya Kayitli Çalisanlarin Asilanmasina Baslandi

Valilik bahçesine kurulan asi çadirina çalisanlarin yani sira 40 yas ve üstü vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Van'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayitli çalisanlar asi yaptirmaya basladi.

SGK'ya bagli çalisanlarin ve 40 yas üstü kisilerin asi sirasina eklenmesiyle il genelindeki asilama çalismalari hiz kazandi.

Kentte hastane ve Aile Sagligi Merkezlerinin yani sira valilik bahçesine kurulan asi çadirina giden vatandaslarin asilari saglik çalisanlari tarafindan yapildi.

Asi çadirina yogun ilgi gösteren vatandaslar, 6'sarli gruplar halinde odalara alinarak asilandi.

Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, kentteki tüm hastane ve Aile Sagligi Merkezlerinde asilarin yapildigini söyledi.

Vali Mehmet Emin Bilmez'in öncülügünde valilik bahçesi ile birkaç noktada asi çadirlarinin kuruldugunu belirten Sünnetçioglu, yarindan itibaren OSB'lerde asilama çalismalarina baslanacagini aktardi.

Çadirlarda her türlü olumsuzluga karsi acil müdahale ekipleri ve ambulanslarin bekledigini ifade eden Sünnetçioglu, sunlari söyledi:

???????"Asi zamani gelen tüm vatandaslarimizdan asilarini yaptirmalarini isitiyoruz. Çünkü asi en iyi korunma yöntemidir. Asi yapildiktan sonrada mesafe, maske ve diger tedbirleri elden birakmamak gerekiyor. Saglik Bakanimizin açiklamasiyla 40 yas ve üstü vatandaslar, tüm SGK'lilar ve memurlar asi grubuna alindi. Tüm ekiplerimizle asilama yapmak için hazir durumdayiz. Yeter ki vatandaslarimiz duyarli olsun ve asisini yapsin. Tüm merkezlerde ve hastanelerimizde yeterince asimiz var. Biz saglik anlaminda vatandasimizin ayagina kadar gidiyoruz ve gitmeye devam edecegiz."

Vatandaslar ise sunulan imkanlardan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: AA