Vali Ayaz Afet Egitim Çadirini Ziyaret Etti

Ülke genelinde Afet Egitim Yili olarak ilan edilen 2021 yili kapsaminda Çankiri AFAD Il Müdürlügü tarafindan egitim çadiri açildi. Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, AFAD Il Müdürlügü tarafindan kurulan Afet Egitim Çadiri’ni ziyaret etti.

Vali Ayaz Afet Egitim Çadirini Ziyaret Etti


Vali Ayaz AFAD Gönüllüleri ve afet bilinci için yapilan etkinlikleri inceledikten sonra açiklamada bulundu. Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, "AFAD il müdürlügümüz tarafindan kurulan afet egitim çadirimizi ziyaret ettik. Öncelikle tüm vatandaslarimizin bu afet egitim çadirina ilgi göstermelerini bekliyoruz. 2021 yili bakanligimiz tarafindan afet egitim yili olarak ilan edildi. Bu yil boyunca ilimizde hem çevrimiçi olarak hem de elden geldigince yüz yüze egitimler vermeye devam edecegiz. Hem ülkemiz bir afet ülkesi farkli afetlere zaman zaman maruz kaliyoruz. Hem de ilimizde öncelikle deprem olmak üzere farkli afetlere maruz kalma riskini tasiyor. Onun için bu konun önemini bir kere daha altini çizmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

AFAD Il Müdürü Abdullah Özçelik de bugüne kadar 58 bin kisiye ulasildigini, yil sonuna kadar 100 bin kisiye ulasmayi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA