Sirnak Belediyesince, 'Osmanli'dan Cumhuriyet'e Sirnak Tarihi' Adli Kitap Tanitildi

Sirnak Belediyesi "Osmanli'dan Cumhuriyet'e Sirnak Tarihi" adli kitabin tanitimini yapti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Sirnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Salonu'nda "Osmanli'dan Cumhuriyet'e Sirnak Tarihi" adli kitabin tanitimi amaciyla düzenlenen etkinlikte, belediyenin birinci derecede sorumlu oldugu hizmet alaniyla birlikte kültürel sahaya da adim atmasinin önem arz ettigini söyledi.

Yasadiklari kentin tarihine isik tutacak faaliyet, bilimsel çalisma, kitap ve seminerlerin gençlerin kendi tarih, kültür ve cografyasini tanimasi konusunda katki saglayacagini belirten Pehlivan, Anadolu'nun her ilinde ve tarafinda oldugu gibi Sirnak'ta da derin bir tarih oldugunu belirtti.

Pehlivan, "Tarihe yaptigimiz yolculukta muhakkak sunu görecegiz. Bizim temsil ettigimiz inanç ve kültür degerlerimiz her zaman birligi, beraberligi, hosgörüyü ve kardesligi simgelemistir. Kardesligi öncelemistir. Bu da zaten her çagda ihtiyaç olan hasretlerdir. Gerek dün, bugün ve gerekse yarinlarda dört elle sarilmamiz gereken hasretlerdir. Bunu yaptikça daha da güçlenecegiz." dedi.

Belediye Baskani Mehmet Yarka da kentin tarihini kitaplastirarak ölümsüzlestireceklerini söyledi.

Gençlere ve çocuklara kenti tanitacaklarini belirten Yarka, "Sirnak'in örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini bir çati altina toplamak için hocalarimizdan destek alarak kitap basimlarini yapacagiz. Sirnak artik çok güzel seylerle bulusacaktir." diye konustu.

Dr. Ahmet Gülenç de kitap hakkinda bilgi verdi.

Kaynak: AA