Sarkozy, 2012'Deki Cumhurbaskanligi Seçimine Iliskin Yolsuzluk Suçlamalarini Reddetti

Eski Fransa Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy, 2012'de kaybettigi Cumhurbaskanligi seçiminde yasa disi finansman saglamakla yargilandigi davada suçlamalari reddetti.

Paris Adli Mahkemesinde 20 Mayis'tan bu yana devam eden davada eski Cumhurbaskani bugün mahkeme salonuna gelerek hakime ifade verdi.

40 yildir siyaset yaptigini ve birçok seçim kampanyasi yürüttügünü ifade eden Sarkozy, 2012'deki seçim kampanyasini 2007'deki gibi yürüttügünü ve söz konusu suçlamalari reddettigini belirtti.

Ayni davada yargilanan diger 13 sanik daha önce hakime ifade vermisti.

Durusmalar 22 Haziran'a kadar sürecek.

- Suçlu bulunmasi halinde 1 yil hapis cezasi almasi bekleniyor

Sarkozy, 2012'de kaybettigi Cumhurbaskanligi seçimine iliskin seçim kampanyasinda yasa disi finansman saglamakla suçlaniyor.

Seçim harcamalarinin parti faaliyeti gibi gösterilip Sarkozy'nin seçim kampanyasinda yasal sinir olan 22,5 milyon avronun üzerine çikilmasinin önüne geçildigi ileri sürülüyor.

Sarkozy, seçim kampanyasinin finansmani sirasinda, tanitim ve halkla iliskiler kampanyasini yürüten Bygmalion sirketinden sahte fatura almakla ilgili sirket de Sarkozy'nin masraflarini gizlemek için sahte fatura düzenlemekle suçlaniyor.

Eski Cumhurbaskaninin bu davada suçlu bulunmasi halinde 1 yil hapis ve 3 bin 750 avro cezasi alacagi belirtiliyor.

Sarkozy, 1 Mart'ta yolsuzlukla suçlandigi "telekulak" davasinda, 2 yili tecilli olmak üzere 3 yil hapis cezasina çarptirilmisti.

Kaynak: AA