Sanayi Ve Teknoloji Bakanligindan Köse Yazisiyla Ilgili Açiklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, bir haber sitesinde yer alan 13 Haziran 2021 tarihli köse yazisiyla ilgili açiklama yapti.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanligindan Köse Yazisiyla Ilgili Açiklama
Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan bir haber sitesinde yer alan köse yazisina iliskin açiklama yapildi. Açiklamada, "Bakanimiz Mustafa Varank, 13 Mayis 2021 tarihinde gerçeklestirdigi Ankara Üniversitesi Kanser Arastirma Enstitüsü ziyareti sirasinda yerli adenovirüs temelli asi gelistirme çalismasinin diger ülkelerde yürütülen benzer çalismalardan pozitif yönde ayrismasina dikkat çekerek, "Hocamizin, daha az zararli ya da insana hiç zarar vermeyecek, dünyada kullanilan diger adenovirüslere göre daha avantajli bir virüsü tercih ettigini biliyoruz" ifadelerini kullanmistir. Açiklamadan da anlasilacagi üzere, bu ifadelerin Saglik Bakanligimiz tarafindan ülkemizde kullanimina onay verilen ve halihazirda uygulanmakta olan asilarla hiçbir ilgisi yoktur. Açiklamada bahsedilen husus nihai ürün olan asilar degil, asilarin gelistirilmesinde kullanilan adenovirüslerdir" ifadelerine yer verildi.

Bakan Mustafa Varank’in sözlerinin baglamindan koparildigi belirtilerek, "Bakanin ifadelerini asilarin zararli olabilecegi’ seklinde yorumlayanlar, yalnizca karsi olduklari siyasi düsünceyi ve temsilcilerini degil salginla mücadele eden bilim insanlarini, saglik çalisanlarini ve tüm insanligi hedef almaktadir. Salginin patlak vermesinden bu yana yapilan tüm bilimsel çalismalar açikça göstermistir ki Covid-19 salgini ile mücadele etmenin yegâne yolu asilanmaktir. Sayin Bakanimiz, yine Covid-19 Türkiye Platformu tarafindan gelistirilen VLP temelli yerli asinin Faz-1 gönüllüsü olarak bu sürece en tabii desteklerini göstermistir. Hassas günlerden geçtigimiz bu dönemde asilanma sürecine; siyasetçi, akademisyen, sanatçi, gazeteci ve önde gelen diger tüm sorumluluk sahibi aktörlerin destek olmasi elzemdir" denildi.
Kaynak: İHA