Saldiriya Ugrayan Baskan Atabay Için Dayanisma Mitingi

Avukatiyla birlikte kimligi belirsiz kisiler tarafindan sopali saldiriya ugrayan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay’a, CHP örgütü ve Didimlilerden destek geldi. Belediye binasina gelen CHP örgütleri saldiriyi kinarken Didimliler ise Baskan Atabay’a sevgi gösterisinde bulundu. Didimlilere seslenen Baskan Atabay, “Didim halkinin hakkini hiç kimseye yedirmeyecegiz. Eskiya Didim’e hükümdar olamayacak” dedi.

Saldiriya Ugrayan Baskan Atabay Için Dayanisma Mitingi


Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay ve sahsi avukati, dün aksam bir kafede kimligi belirsiz kisilerin saldirisina ugramisti. Saldirida Baskan Atabay ve avukati kanlar içinde kalirken, olayin ardindan kayiplara karisan saldirganlardan 6’si göz altina alinmisti. Darp raporu alan Baskan Atabay ve avukatina gerçeklestirilen saldiriya birçok kesimden tepki geldi. Olayin duyulmasinin ardindan Didim Belediyesi önünde Baskan Atabay için dayanisma mitingi düzenlendi.



Mitinge CHP Aydin Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yildiz, CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, IYI Parti Aydin Il Baskani Süleyman Demirci, Millet Ittifaki belediye baskanlari, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ilçedeki sivil toplum kuruluslari, belediye çalisanlari ve Didimli vatandaslar, belediyeye gelerek Baskan Atabay’in yaninda yer aldi. CHP örgütü saldiriyi kinarken Didimliler ise Baskan Atabay’a sevgi gösterisinde bulundu.

Didim halkina seslenen Baskan Atabay, “Bu organizasyonun bir özelligi var. Didim’in rantini sömürmeye çalisan bazi gruplarin bu kalabalikla ve partinin bu kadar üst yönetimiyle ilk defa açiga çikariliyor olmasi. Ve biz Didim’in bagirsaklarini temizleyecegiz. Bunlari Didim’den bir daha dönmeyecek gibi tabi ki kendi istekleriyle baslarini önlerine egdirecegiz ve o sekilde çekip gidecekler. Ya da oturup modern, medeni bir vatandas gibi herkesin hakkina saygi duyan, kanunlar çerçevesi içerisinde is yapan ve yasayan bir öteki insanin hakkini gasp etmeyi düsünmeyen bir birey olarak burada yasamak isterlerse basimizin üstünde yerleri var yasarlar. Bundan sonra her yapacaklari olumsuz harekette ve Didim’e verecekleri her türlü zararda bu halki karsilarinda göreceklerdir. Bugün bunu onlarin beynine naksedecegiz” diye konustu.



Didim halkina 31 Mart 2014 seçimlerinde bir söz verdigini kaydeden Baskan Atabay, “Eger seçilirsem hiç kimsenin hakkini yemeden hiç kimsenin hakkina el uzatmadan kanunlar çerçevesi içerisinde belediyeye giren her vatandasi esit kabul eden, hangi partiden olduguna bakmadan onlara hizmet etmeye çalisan bir belediye baskani olacagim diye söz vermistim. Allah’a sükürler olsun ki hem Büyüksehir Belediye Baskanimizin yardimiyla hem beraber çalistigim ekip arkadaslarimla, il baskanimizin ve milletvekillerimizin her zamanki destegiyle bu sözümüzü yerine getirdik. Hatalarimiz olmustur, eksiklerimiz olmustur. Hiç önemli degil, döneriz düzeltiriz. Hatamiz varsa döneriz özür dileriz. Ama hiçbir kulun hakkini bilerek gasp etmedik, yemedik ve yedirmedik. Söyledigimiz tek sey vardi, Didim halkinin hakkini hiç kimseye yedirmeyecegiz dedik ve yedirmedik. Yedirmemeye de kararliyiz. Bundan sonra asla ve asla, Büyüksehir Belediye Baskanimizin sloganidir, ‘Ranta geçit vermeyecegiz.’ Eskiya Didim’e hükümdar olamayacak.” seklinde konustu.



“Düsmanin bile karakterlisi, merti makbuldür” diyen Atabay konusmasina su sekilde devam etti: “Insana gelip arkadan sopalarla saldirmak, hiçbir seye sigmaz. Ancak vasifsiz korkak insanlarin yapacagi seylerdir. Ayni bize saldiran insanlar gibi korkak insanlarin yapacagi seylerdir bunlar. Ellerini kiracagiz hep birlikte merak etmeyin. Hiç kimsenin hakkina el uzatamayacaklar. Doymuyorlar. 31 Mart 2017 tarihinde sona eren imar barisiyla yaptiklari bina bir sekilde aff oldu. Ama o kadar ranta doymuyorlar ki ondan sonra bir blogun üzerine üç kat, bir blogun üzerine iki buçuk kat ve imara aykiri en az 8 bin metrekare insaat yaptilar. Bunlarin her santimetre karesinde sizlerin hakki var. Siz bunlari bilmeyebilirsiniz. Bilmesi gereken insan benim. Bunu sizin için savunacak insan benim. Çünkü siz beni bunun için görevlendirdiniz. Bu savunmayi yaparken basimiza ne gelirsen gelsin hiç fark etmez. Evimizi de kursunladilar, çocugumuzu da kaçirmaya çalistilar, geceleyin sopalarla da saldirdilar. Bir santimetrekare bizi geriye götüremezler. Götüremeyecekler. O yemege oturdugum andan çok daha yürekligim, çok daha kararliyim, hepinizin hakkini sonuna kadar savunacagim”
Kaynak: İHA