Pandemi Sürecini En Iyi Anlatanlar Ödüllerini Törenle Aldi

Sehzadeler Belediyesi’nin ‘Pandemi Döneminde Gençlik Projesi’ kapsaminda, Manisa Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle düzenledigi resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda derece giren ögrenciler, ödüllerini düzenlenen törenle aldi.

Pandemi Sürecini En Iyi Anlatanlar Ödüllerini Törenle Aldi
Sehzadeler Belediyesi, ögrencilerin pandemi sürecini nasil algiladiklarini, süreçte yasadiklarini ve pandemi sürecinde hissettiklerini anlatabilmeleri için ‘Pandemi Döneminde Gençlik Projesi’ni hayata geçirerek, proje kapsaminda resim, siir ve kompozisyon yarismalari düzenledi.

Yarismada dereceye giren ögrenciler, tarihi Kursunlu Han’da düzenlenen törenle ödüllerini aldi. Törene Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, AK Parti Sehzadeler Ilçe Baskani Mehmet Emin Çipiloglu, MHP Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Sehzadeler Belediyesi belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri ve dereceye giren ögrencilerin ögretmen ve aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende açilis konusmasini yapan Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici her anlamda egitime büyük destek veren Sehzadeler Belediyesi’ne tesekkür etti.

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik ise bir yili askin bir süredir devlet ve milletçe korona virüsle mücadele edildigine dikkat çekerek, “Sehzadeler Belediyesi olarak da bizler bu mücadelede etkin bir rol oynamakta, ön saflarda yer almaktayiz. Bu mücadelede birinci önceligimiz de gelecegimizin teminati sevgili yavrularimizdir. Pandemi sürecinde getirilen kisitlamalar, kurallar nedeniyle hemsehrilerimizin zor günler geçirdiginin bilinci içerisindeyiz. Bu bilinçle süreç içerisinde sizlerin hayatini daha yasanir, daha refah hale getirebilmek; bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerini arttirabilmek için çalismalarimiz oldu, olmaya da devam ediyor. Biz Sehzadeler Belediyesi olarak özellikle egitim alaninda birçok faaliyet yapmaktayiz. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 35 minik yavrumuz egitim görüyor. Sehzadeler Gençlik Merkezi (SEGEM) bünyesinde 55 ögrencimizi bu yil LGS’ye hazirladik. Ilçemizde bu yil LGS’ye katilan 2 bin 120 ögrencimizi hem evlerinde hem okullarinda ziyaret ederek, basari dileklerimizi ilettik ve onlara moral hediyelerimizi takdim ettik. Yine ayni sekilde ilçemizde bu yil YKS’ye girecek bin 50 ögrencimizi de evlerinde ve okullarinda ziyaret ederek, onlara da moral hediyelerimizi iletmeye basladik. Sehzadeler Belediyesi olarak ilçemizde bulunan okullarimizin fiziki sartlarinin iyilestirilmesi için yapilan çalismalarin hep içerisinde olduk, olmaya da devam ediyoruz. Sehzadeler Gençlik Merkezi bünyesinde gelecek egitim ögretim döneminde 5, 6 ve 7. sinif ögrencilerimize yönelik baslatacagimiz ücretsiz kurslarin hazirligini da yaptik. Kurslarimizin basvurulari basladi ve 21 Haziran’da ilk ders baslayacak. Tüm bunlarin yaninda pandemi dönemini evde geçiren evlatlarimiza pandemi sürecinde yasadiklarini, hissettiklerini, ögrendiklerini ve gördüklerini ‘Kompozisyon, Siir, Resim’ ile anlatmalari için bir imkan tanidik. Gelecegin Türkiye’sini sekillendirecek olan çocuklarimizin üzerindeki olumsuz etkileri azaltma, kendilerini ifade etme ve hayallerini anlatmalarini istedik. Ilkokullar arasinda ‘Pandemi Döneminde çocuk olmak’ konulu ‘resim’, ortaokullar arasinda ‘Pandemi Döneminde Evimiz’ konulu ‘siir’,liseler arasinda ‘Pandemi Döneminde Yasam’ konulu ‘kompozisyon’ yarismasi düzenledik. Bugün burada gerçeklestirdigimiz ödül törenimizde eserleri 1. olan kardeslerimize laptop; eserleri 2. ve 3. olan kardeslerimize tablet bilgisayar hediye ederek, onlarin yeteneklerini ve hayallerini desteklemeyi amaçliyoruz. Yarismamiza katilim saglayan tüm ögrencilerimize tekrar tesekkür ediyorum. Dereceye giren; Izmir Özel Türk Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ilkokulu, Spil Ortaokulu, Barbaros Sehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu, Yunusemre Akgedik Ortaokulu, Manisa Kiz Anadolu Imam-Hatip Lisesi, Bilim Sanat Merkezi ögrencilerini tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Ögrencilerimizin yetismesinde üstün gayretleri olan ögretmenlerimize de sükranlarimi sunuyorum”

Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara da pandemi ile mücadelede tünelin ucundaki isigin göründügünü ifade ederek sunlari söyledi: “Pandemi sürecinde birçok kurumumuz ancak asgari çalismalarini yerine getirdi. Ancak görüyorum ve biliyorum ki Sehzadeler Belediyesi ve Milli Egitim Müdürlügümüz sadece görevlerini yerine getirmekle kalmiyor, hemsehrilerimiz için hep daha fazlasini yapiyorlar. Bu projede emegi geçenleri tebrik ediyor, derece giren ögrencilerimizi de kutluyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Kompozisyon dalinda 1. Selime Boztas, 2. Rüveyda Aydogdu, 3. Ayse Nur Bozok, Resim dalinda: 1. Eylül Ada, 2. Elif Akgün, 3. Müjgan Nil, Siir dalinda: 1. Eyüp Emir Akgüngör, 2. Ecrin Türkova ve 3. Fatma Uysal’a ödülleri protokol üyeleri tarafindan törenle verildi.

Kaynak: İHA