Ordu Kan Alma Birimi Törenle Açildi

Türk Kizilay Genel Merkez Denetim Kurulu Baskani Ismet Durmus: 'Kan, yerine göre çok acil bir ihtiyaç ve sürekli bir ihtiyaçtir. Kanin insan disinda üretildigi baska bir yer yok'

Türk Kizilay Genel Merkez Denetim Kurulu Baskani Ismet Durmus, "Kan, yerine göre çok acil bir ihtiyaç ve sürekli bir ihtiyaçtir. Kanin insan disinda üretildigi baska bir yer yok." dedi.

Durmus, Türk Kizilay Ordu Subesi tarafindan hayata geçirilen Ordu Kan Alma Birimi'nin açilis töreninde yaptigi konusmada, böylesine güzel bir hizmetin gerçeklestirilmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Kanin ne kadar önemli bir ihtiyaç oldugunu her seferinde bire bir gördüklerini ifade eden Durmus, Türk Kizilayin da kan bagisi yönlendirme noktasinda çok basarili isler yaptigina degindi.

Kani güvenli, temiz ortamda alip bunu isleyebilmek ve ardindan ihtiyaç sahibi insanlara ulastirabilmenin son derece önemli olduguna dikkati çeken Durmus, Türk Kizilayin Saglik Bakanliginin gözetiminde bunu en basarili sekilde yapmaya devam ettiginin altini çizdi.

"Kan, yerine göre çok acil bir ihtiyaç ve sürekli bir ihtiyaçtir. Kanin insan disinda üretildigi baska bir yer yok." diyen Durmus, kan bagisi sayesinde nice insanlarin hayat buldugunu vurguladi.

Kan bagisiyla hiç tanimadiginiz insanlara sifa olunabilecegine isaret eden Durmus, böylesine önemli bagisin birçok bagis ile kiyaslamanin da mümkün olamayacagini vurguladi.

Türk Kizilay Ordu Sube Baskani Birnur Fatma Enginyurt da Ordu'nun çok güzel bir kan alma birimine kavustugunu belirterek, desteklerinden dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler'e tesekkür etti.

Törende konusan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel ve Ordu Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Celal Tezcan'da birimin Ordululara hayirlar getirmesini temennisinde bulundu.

Törene, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, AK Parti Ordu Il Baskani Halit Tomakin, CHP Ordu Il Baskani Atila Sahin, MHP Ordu Il Baskani Naci Sanlitürk, Altinordu Belediye Baskan Yardimcisi Isa Hitaloglu, Türk Kizilay Genel Merkez Denetim Kurulu Raportörü Erdogan Kisacik, kurum müdürleri ve davetliler katildi.

Kaynak: AA