Ordu'da Kan Alma Birimi Hizmete Açildi

Ordu’da, Türk Kizilay Kan Alma Birimi hizmet binasinin açilisi gerçeklesti.

Ordu'da Kan Alma Birimi Hizmete Açildi
Türk Kizilay’in yürüttügü önemli faaliyetlerden birisi olan kan hizmetleri, Ordu’da yeni kurulan birimde hizmet verecek. Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile Türk Kizilay Ordu Subesince açilisa sunulan ve vatandaslarin yogun olarak bulundugu Ceren Özdemir Meydani’nda kurulan birim sayesinde bagisçilar, konforlu ve hijyenik bir ortamda kan bagisinda bulunabilecekler.

Programda açilis konusmasini yapan Türk Kizilay Denetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ismet Durmus, kanin çok acil ve sürekli bir acil ihtiyaç oldugunu söyledi.

Insan vücudu disinda kan üretiminin olmadigini hatirlatarak, bagisin önemine deginen Prof. Dr. Durmus, “Bu birimde nice insanlarin bagisi ile nice insanlarin hayatlarini kurtaracak. Kan bagisi, insanlarin hiç tanimadigi farkli insanlara bir sifa olarak gidiyor. Burada bagisçilarimiz kan bagislarini çok rahat bir sekilde yapabilecekler” dedi.

Konusmalarin ardindan protokol tarafindan kesilen kurdele ile Türk Kizilay Kan Alma Birimi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Programa, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Ordu Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Celal Tezcan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve ilgililer de katildi.

Kaynak: İHA