Koramaz Vadisi'nde Çevre Temizligi Yapildi

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ve Kayseri AB Bilgi Merkezi tarafindan ‘Çevre Için Harekete Geç-görmezden gelme’ projesi kapsaminda UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde olan Koramaz Vadisi’nde doga yürüyüsü ve çevre temizligi etkinligi yapildi.

Koramaz Vadisi'nde Çevre Temizligi Yapildi
Kayseri AB Bilgi Merkezi farkindalik olusturmak amaciyla ’çevre için harekete geç - görmezden gelme’ kampanyasi baslatti. Proje kapsaminda Kayseri Ticaret Odasi personeli ile çevre gönülleri sabahin erken saatlerinde UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi’nde bir araya geldi. Dünya Çevre Günü kapsaminda yapilan etkinlikte tarihi, kültürel ve dogal güzelligiyle Koramaz Vadisi’nde hem doga yürüyüsü yapildi, hem de çevreye atilmis çöpler toplandi. Etkinlik alaninda bir açiklama yapan KTO Baskani Ömer Gülsoy, “UNESCO Kültür Mirasinin listesinde olan bir vadideyiz. Dogayla iç içe tüm arkadaslarimizla beraber burada bir yürüyüs yaptik. Buradaki tarihi dogal güzellikleri görme firsati bulduk. Gerçekten degerini bilmemiz lazim. Bu memleketimizin güzelliklerine sahip çikmak, kültürümüze, mirasimizi da sahip çikabilmek içinde tüm arkadaslarimizi, hemsehrilerimizi buraya davet ediyorum. Mutlaka gelip görsünler. Buranin oksijen deposu oldugunu, kültürel ve tarihi zenginliginin oldugunu mutlaka tanisinlar isteriz. Bizler bu hareketimiz ile bir nebze de olsa çevre bilinci ile birlikte dogaya olan saygimizi artirmayi gaye edindik. Çünkü bu bir yasam konusudur, bizler gelecek nesillerimize daha temiz bir doga birakmak istiyorsak yarinin dogasini bugünden korumaya baslamaliyiz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre daha düzenli, korunabilir bir doga birakmak hepimizin boynumuzun borcu. En büyük temizlik çevreyi kirletmemektir. Bu duyarliligi bu hassasiyetleri vatandaslarimiza aktarmak zorundayiz. “ dedi.

AB Bilgi Merkezi tarafindan düzenlenen ’Çevre için harekete geç’ etkinligine katilan gönüllerde Insanlik görevini yerine getirdiklerini söylediler. Çevre bilinci ile alakali, su mesajlari verdiler;

"Yasanilabilir bir sehir, yasanilabilir bir ülke için dogayi yasat ki insan yasasin. Dogayi korumazsak, doga bir sekilde bizi pisman ediyor. Umarim gelecek nesillere güzel bir çevre birakiriz. Çevre kirliliginde ve çevre korunmasinda farkindalik olusturmak istedik. Çevremiz çok degerli, birbirimize sahip çiktikça dogaya da sahip çikacagiz. Dünya bizim dünyamiz. Malum pandemi dönemindeyiz. Oksijene, agaçlara, yesillige ihtiyacimiz var. Gelecek nesillere daha nezih bir çevre birakmak için bu kampanyalari destekliyoruz. Herkes kapisinin önünü süpürürse her yer temiz olur. Özellikle tüketim konusunda bilinç düzeyimizi artirarak çevreyi daha az kirletmeliyiz. Böylece gelecek nesillere de daha temiz bir dünya birakabiliriz. Gelecegimiz için lütfen çevremizi temiz tutalim. Duyarli olalim."

AB Türkiye Delagasyonu’nun da destekledigi etkinlik kapsaminda Koramaz Vadisi içerisinde bulunan tüm atiklar toplanarak geri dönüsüme kazandirildi. Katilimcilara etkinlik sonunda kahvalti ikram edildi. Kampanya ile birlikte insanlarin çevrelerinde, özellikle dogada, piknik alanlarinda, park ve yesil alanlarda gördükleri , çöp, plastik, pet sise gibi atiklari, toplamadan öncesini ve toplandiktan sonrasini fotograflayip, sosyal medya hesaplarinda #görmezdengelme hashtagi ile paylasmasi bekleniyor. Bu kampanya ile insanlarin çevre ve doganin korunmasi için duyarliliginin artirilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA