Gerze'de Günlük Hedef Açiklamasi 330 Doz Asi

Sinop’un Gerze Ilçe Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Adem Özkan, Gerze’de günlük 330 doz asi yapmayi hedeflediklerini söyledi.

Gerze'de Günlük Hedef Açiklamasi 330 Doz Asi
Saglik Bakani Fahrettin Koca Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayitli tüm çalisanlarin bugünden itibaren Kovid-19 asi randevusu alabileceklerini duyurmasinin ardindan Gerze’deki vatandaslar Gerze Devlet Hastanesine akin etti. Konuyla ilgili Gerze Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Adem Özkan, asi için hastane bahçesinde ayri bir alan olusturduklarini söyleyerek günlük Türkiye’de 1 buçuk milyon; Gerze’de de 330 doz asi hedeflediklerini söyledi.



Özkan, “hastane içerisinde yogunluk olusmamasi adina asi için ayri bir asi uygulama merkezi olusturduk. Merkezimizde, artan randevu, artan asi sayisiyla birlikte çalisan saglik personeli sayimizi da artirdik. Asi uygulama merkezimizin içerisinde 5 ayri asi odasi ile 1 bekleme odasi bulunuyor. Asilamada su an için sinir 40 yas. Bununla birlikte SGK kayitli tüm çalisanlar içinde asi randevu sistemi bugün açildi. Bu kapsamda hastanemizde bugün yogunluk yasaniyor. Asi uygulama merkezinde BioNTech asisinin ilk dozu ile Sinovac asisinin 2’inci doz asilari yapiliyor. BioNTech’te asi sayilari artirildigindan agirlik olarak BioNTech ile devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA