Gazze'de, Asiri Sagci Yahudilerin Dogu Kudüs'teki 'Bayrak Yürüyüsü' Protesto Edildi

Gazze'de Filistinliler, asiri sagci Yahudilerin Dogu Kudüs'ün Sam Kapisi'ndaki provokatif "Bayrak Yürüyüsü"nü protesto etti.

Filistinli gruplarin çagrisi üzerine çok sayida kisi, asiri sagci Yahudilerin Dogu Kudüs'teki "Bayrak Yürüyüsü"ne tepki göstermek için Gazze'de bir araya geldi.

Filistinliler, düzenlenen yürüyüste, "Kudüs bizimdir"," Milyonlarca genç Kudüs'e gidiyor" yazili dövizler ve Filistin bayraklari tasidi.

Gösteride Filistinli gruplari temsilen bir konusma yapan Mahmud Halef, Kudüs'ün ümmetin "birinci savunma hatti" oldugunu vurgulamak için disari çiktiklarini söyledi.

Kudüs'e yönelik tehditler karsisinda önemli stratejik adimlarin atilmasi gerektigini vurgulayan Halef, "Yeni Siyonist hükümeti ve onun yerlesim girisimini maglup etme yolunda Kudüs'ü ve ulusal onurumuzu savunmaktan baska seçenegimiz yok." ifadelerini kullandi.

Halef ayrica, Filistinli gruplar arasindaki bölünmenin sona ermesi, ulusal birligin yeniden saglanmasi ve Filistin davasinin karsi karsiya oldugu tüm zorluklarla mücadele etmek için birlesik bir siyasi program üzerinde anlasilmasi gerektigini dile getirdi.

Provokatif hareketler yapan fanatik Yahudilerin Sam Kapisi’ndaki "Bayrak Yürüyüsü" eylemleri Israil yanlisi sloganlar esliginde devam ediyor.

Israil polisi, Sam Kapisi çevresi basta olmak üzere Selahaddin Caddesi boyunca Filistinlilere müdahale etmis, Filistin Kizilayi Israil polisinin müdahalesinde 17 Filistinlinin yaralandigini açiklamisti.

Kaynak: AA