Cumhurbaskani Erdogan'in ABD Baskani Biden Ile Görüsmesinde Dikkat Çeken Kitap

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Zirvesinde görüstügü liderlere “Türkiye’nin Terörizmle Mücadelesi” kitabini verdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in ABD Baskani Biden Ile Görüsmesinde Dikkat Çeken Kitap
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in NATO Zirvesinde ABD Baskani Joe Biden ile yaptigi bas basa görüsmede masada “Türkiye’nin Terörle Mücadelesi” kitabinin bulunmasi dikkati çekti. Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAS terör örgütleriyle kararli mücadelesini anlatan kitabi, NATO Zirvesinde ABD Baskani Biden’in yani sira Ingiltere Basbakani Boris Johnson ile Almanya Basbakani Angela Merkel’ de verdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan Ingilizce olarak hazirlanan “Türkiye’nin Terörizmle Mücadelesi kitabi” YPG/PKK, FETÖ ile DEAS olmak üzere üç bölümden olusuyor.

Kitapta DEAS, PKK ve FETÖ gibi büyük terör örgütlerinin saldirilarina hedef olan Türkiye’nin bu tehditleri ortadan kaldirmak için yürüttügü kararli mücadele anlatiliyor.

Kitapta, Türkiye’nin müttefiklerinden beklentisinin, egemenlik haklarina ve güvenlik hassasiyetlerine saygi gösterilmesi; PKK, DEAS ve FETÖ dahil bütün terör örgütlerine karsi yürüttügü mücadelede somut bir biçimde yaninda durulmasi oldugu vurgulaniyor.

Belgeleriyle PKK/YPG baglantisi

PKK/YPG terörünün tarihinin anlatildigi bölümde, bu terör örgütünün Türkiye’de ve Suriye’de gerçeklestirdigi saldirilara yer veriliyor.

PKK/YPG’nin Suriye’de Kürtlere uyguladigi katliamlara, zulümlere ve yagmalara da isaret edilen kitapta, PKK/YPG’nin çocuklari zorla kaçirip silah altina almasi ve uyusturucu kaçakçiligi yapmasi basta olmak üzere isledigi insanlik suçlarina deginiliyor.

Uluslararasi raporlardan örnekler ve belgelerle PKK/YPG baglantisina dikkat çekilen kitapta, Bati’nin PKK/YPG’ye destegi de anlatiliyor.

FETÖ dünyaya tehdit

FETÖ’nün nasil tehlikeli bir terör örgütü oldugunun anlatildigi bölümde ise kumpas davalarindan suikastlara, yasadisi dinlemelerden santaj ve tehdit faaliyetlerine kadar kanli örgütün suçlarindan örnekler aktariliyor.

FETÖ’nün en büyük terör saldirisi olan 15 Temmuz darbe girisimine de detaylariyla yer verilen kitapta, FETÖ elebasi Gülen’in ABD’den iadesinin uluslararasi hukuk açisindan gerekliligi vurgulaniyor. Kitapta, FETÖ’nün ABD için olusturdugu tehdide de dikkat çekiliyor.

Türkiye’nin DEAS’la mücadelesi

Terör örgütü DEAS’in saldirilarindan en fazla zarar gören ülkenin Türkiye oldugu belirtilen kitapta, Türkiye’nin sinirlari içinde ve disinda gerçeklestirdigi etkin mücadele ile bu terör örgütünün belini nasil kirdigi anlatiliyor.
Kaynak: İHA