Beysehir Gölü'nde Yeni Av Sezonu Basliyor

Türkiye'nin en büyük tatli su gölü olan Beysehir Gölü'nde 15 Mart’ta baslatilan av yasagi bugün sona eriyor.



Balikçilar, yarindan itibaren "vira bismillah" diyerek tekneleriyle açilacaklari tatli sulara aglarini serip, ara verdikleri av mesaisine yeniden baslayacak.

Yeni av sezonu öncesinde bir araya gelen balikçilar, bereketli bir avlanma dönemi için hep birlikte dua etti. Yeni av sezonu açilisinda kazasiz belasiz bir av sezonu için de göle kurbanlar kesildi.

Beysehir Kaymakami Yusuf Özdemir, Beysehir Gölü'nün Türkiye'nin en büyük tatli su gölü ve tatli su baliginin önemli bir merkezi konumunda oldugunu vurguladi.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir da konusmasinda, balikçilara "Aviniz bol, bereketli, emeginiz yagli olsun. Allah daim eylesin, kazancinizi bol eylesin." dedi. AK Parti Ilçe Baskani Recep Elkin ise av sezonunda Beysehirli balikçilara bol kazançli ve bereketli bir av dönemi dileginde bulundu.

Beysehir Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hasan Kurt ise bu yil Beysehir Gölü’nde avlanma yasagina en fazla uyulan dönemlerden birini geride birakmak üzere olduklarini belirterek, avcilara yasaga uymalarindan dolayi tesekkür etti.

Beysehir Gölü'ndeki mevcut su durumu ve asiri otlanmadan dolayi sikintili bir av döneminin kendilerini bekledigini ifade eden Kurt, "Su anda avcilarimiz aglarini yapti, teknelerinin bakimini gerçeklestirdi. Insallah, bereketli bir sezon olur." dedi.

Kaynak: AA