Baskent EDAS, Sebekeleri Yaz Mevsimine Hazirladi

Baskent EDAS bakim çalismalari ile elektrik dagitim sebekesini yaz mevsimine hazirladi.

Baskent EDAS, Sebekeleri Yaz Mevsimine Hazirladi


Baskent Elektrik Dagitim AS’in, bu yilin ilk yarisi için 63 milyon liralik bütçe ayirdigi sebeke bakim islemlerinin çogunu gerçeklestirerek, yaz aylarinda da müsterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik saglamak için sebeke bakimlarini tamamladigi açikladi.



Verilen bilgiye göre Ankara, Kirikkale, Çankiri, Kastamonu, Karabük, Bartin ve Zonguldak’ta yer yer agir geçen kis mevsimi nedeniyle elektrik sebekesi üzerinde degisime ve bakima ihtiyaç duyan unsurlar yenilendi. Arizalara ve kesintilere yol açabilecek olumsuzluklar bastan giderildi.Bu kapsamda, havai hat, bina, aydinlatma ve diger sebeke envanterlerine bakim yapilirken, hücre içi ve bina temizlikleri yapildi, hücre uzaktan kumanda kontrolleri gerçeklestirildi.



Kis sartlarinda hasar gören direklere, iletkenlere ve baglanti noktalarina öncelik verilerek, bina iyilestirmeleri, trafo bakimlari, topraklama iyilestirmeleri, izolatör degisimleri, trafo kademe ayari kontrolleri, trafo yag kontrol ve degisimi çalismalari gerçeklestirildi.



Kis sonrasi sebekedeki eksikliklerin giderilmesi adina 2 bin 385 bina, 594 orta gerilim fider, 707 alçak gerilim fiderde gözlem bakimi, 101 bina, 61 orta gerilim fider, 157 alçak gerilim fiderde ise önleyici bakim yapildi. Direklerde payanda eksiklerinin giderilmesi adina da kapsamli bir çalisma yapildi.

Hava sicakliginin artmasi ile göçmen kus rotalari üzerinde bulunan hatlara ise kus çarpilmalarini engellemek için yalitim malzemesi montaji yapildi.
Kaynak: İHA