Atalay Filiz'e 'Resmi Belgede Sahtecilik' Suçundan 2 Yil 7 Ay 7 Gün Hapis Cezasi

Istanbul ve Ankara'da isledigi 3 cinayetten mahkum edilen Atalay Filiz, baskalarina ait kimlik bilgilerini kullandigi gerekçesiyle "resmi belgede sahtecilik" suçundan yargilandigi davada, 2 yil 7 ay 7 gün hapis cezasina çarptirildi.

Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmaya, Silivri Kapali Ceza Infaz Kurumunda tutuklu bulunan sanik Filiz Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Durusmada, Filiz'in avukati ise hazir bulundu.

Söz verilen sanik Filiz, kovusturmanin genisletilmesi talebi olmadigini belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Filiz'in avukati Oguz Mescioglu ise, müvekkilinin beraatine hükmedilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanik Filiz, eski savunmalarini tekrar ettigini söyledi.

Davaya iliskin kararini açiklayan mahkeme, sanik Atalay Filiz'i zincirleme sekilde "resmi belgede sahtecilik" suçunu islediginin sabit oldugu gerekçesiyle 2 yil 7 ay 7 gün hapis cezasina çarptirdi.

- Süreç

Tuzla'da 2 çocuk annesi tarih ögretmeni Fatma Kayikçi'yi öldürdügü iddia edilen Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'in TÜBITAK'ta çalisan oglu Göktug Demirarslan ve onu ziyarete gelen kiz arkadasi Elena Radchikova'nin öldürülmesi olayina karistigi da belirlenmisti.

Üç yil süreyle aranan Filiz'in, sahte kimlikle yurt disina kaçtigi ve bir süre sonra geldigi Istanbul'da yasamaya basladigi, çevresine kendisini farkli kimlikle tanittigi tespit edilmisti.

Istanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlisi olarak aranirken Izmir'de yakalanan Atalay Filiz'in üzerinden çikan 7 sahte kimlik belgesine iliskin sorusturma baslatilmisti.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi'nca hazirlanan iddianamede, Filiz'in üzerinden çikan kimlik belgelerine kendi fotograflarini yapistirarak kullandigi iddiasiyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan 14 yildan 35 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edilmisti.

Öte yandan, seri cinayet zanlisi Filiz, tarih ögretmeni Fatma Kayikçi'yi öldürdügü gerekçesiyle Istanbul'da yargilandigi davada bir kez agirlastirilmis müebbet, Ankara'da Göktug Demirarslan ve kiz arkadasi Elena Radchikova'yi "tasarlayarak öldürdügü" gerekçesiyle de 2 kez agirlastirilmis müebbet hapse mahkum edilmisti.

Kaynak: AA