Yenisehir Belediyesinden Çiftçiye Dogal Gübre Destegi

Diyarbakir’in Yenisehir Ilçe Belediyesi, kirsal mahallelerde topladigi hayvansal atiklari, tarimsal alanda faaliyetlerini yürüten çiftçilerin tarlalarinda gübre olarak kullanmalarini sagliyor.

Yenisehir Belediyesinden Çiftçiye Dogal Gübre Destegi
Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci tarafindan periyodik olarak kirsal mahallelerde toplanan hayvansal atiklarin degerlendirilmesi için talim verildi.

Kaymakam Besikci’nin talimatlari dogrultusunda harekete geçen Yenisehir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri ilçeye bagli çakmak mahallesinde 975 ton dogal gübre tarlalara nakletti. Yenisehir ilçesine bagli 36 mahallede 1 loder, 2 bekoloder, 4 kamyon, 1 kontrol araci ve 9 personel ile toplanan 975 ton hayvansal atik mahalle muhtarlarinin talepleri dogrultusunda çiftçilere gübre olarak dagitildi.

Bir ayda 975 ton hayvansal gübre dagitildi

Hayvansal atikta baslatilan geri dönüsüm çalismalari ile ilgili bilgi veren Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, çiftçilerin dogayi korumada kendilerinin yapitasi oldugunu söyledi.

Kaymakam Besikci, “Ekiplerimiz tarafindan baslatilan çalismalarda 975 ton hayvansal gübre vatandaslarimiza teslim edilmistir. Yasadigimiz çevreyi ve dogayi korumak bizlerin görevidir. Unutulmamalidir ki biz dogayi korudugumuz sürece, doga da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takim görevler düsmektedir. Çevre kirligine yol açacak davranislardan uzak durarak ilçemizi korumaliyiz. Baslatmis oldugumuz bu geri dönüsüm çalismalari ile ayni zamanda çevremizi de koruyoruz” dedi.

Yenisehir Belediyesinin tarimsal hizmetlere büyük bir hassasiyet gösterdigini belirten Çakmak Mahallesi sakinleri ise hayvan atiklarinin tarima kazandirilmasi ve çiftçilerin daha iyi sartlarda üretim yapmasina ciddi destekler saglayan Kaymakam Besikci’ye tesekkür etti.
Kaynak: İHA