'Sahilde Sinema Var' Bu Yaz Da Antalyalilarla Bulusacak

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin geçtigimiz sene ilkini gerçeklestirdigi ‘Sahilde Sinema Var’ etkinligi bu yaz da Antalyalilarla bulusacak. Konyaalti Sahili’nde düzenlenecek açik hava sinema günleri yaz aksamlarina keyif getirecek. Gezen Sinema ile de ilçelerde sinema gösterimleri yapilacak.

'Sahilde Sinema Var' Bu Yaz Da Antalyalilarla Bulusacak


Büyüksehir Belediyesi pandemi tedbirleri ve sosyal mesafe kurallari içerisinde güvenli sanatsal etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi, Konyaalti Sahili Beach Park Varyant Meydani’nda ‘Sahilde Sinema Var’ etkinligi ile 19 ilçede ’Gezen Sinema’ etkinligi düzenleyecek.

“Yaz aksamlarina renk katacak”

16 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek ‘Sahilde Sinema Var’ etkinligi kapsaminda sinema salonlarina gidemeyen Antalyalilar, sosyal mesafe kurallari içerisinde yildizlar altinda sinema keyfi yasayacak. Yesilçam klasikleri Hababam Sinifi ve Gülen Gözler’den son dönemin en çok sevilen filmleri Cep Herkülü: Naim Süleymanoglu’na kadar birçok film gösterilecek. Sinema izlemek için Antalya Büyüksehir Belediyesi internet sitesinden katilim basvurusu yapmak gerekiyor.

“Sosyal mesafe ve maske tedbirleri”

Gösterimlerin yapilacagi Varyant Meydani’nda sinemaseverler için toplum sagligi açisindan sosyal mesafe ve hijyen kurallarina yönelik önlemler alinacak. Etkinlik alanina maskesiz giris yapilamayacak, alana giren her kisinin ates ölçümü yapilacak, sosyal mesafe belirleme noktalari olusturulacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi web sitesinden katilim basvurusu sonrasi onaylanan izleyiciler en az 1.5 metre araliklarla konumlandirilan koltuklarda yerlerini alacaklar.

“Sevilen filmler sahne alacak”

Sahilde Sinema Var/Maskeli Sinema’ etkinliginin ilki ‘Yesilçam Günü’ olarak 16 Haziran Çarsamba ‘Gülen Gözler’ filmiyle baslayacak. Yesilçam Günü olarak izlenecek ‘Gülen Gözler’ nostalji yasatacak. 17 Haziran’da ‘Aile Arasinda’,18 Haziran’da ‘Naim’, 19 Haziran Babalar Günü’ne özel ‘Sen Benim Her Seyimsin’ gösterilecek. Temmuz ayi baslarina kadar sürecek sinema günlerinde ‘Bayi Toplantisi’, ‘Dügün Dernek 2’, ‘Unutursam Fisilda’, ‘Ayla’ ve ‘Organize Isler’ gibi Türk Sinemasi’nin birbirinden güzel yapitlari Antalyalilarla bulusacak.

“19 ilçede sinema keyfi”

Antalya Büyüksehir Belediyesi 19 ilçeyi kapsayan ’Gezen Sinema’ etkinligi ile

yaz aylarinda ilçelerdeki vatandaslara da sinema keyfi yasatacak. Etkinlik Gazipasa’dan Kas’a kadar 19 ilçede Antalyalilarla bulusacak. 16 Haziran’da Gazipasa’da baslayacak etkinlikte son yillarin en çok begenilen filmlerinden ‘Ayla’ açik havada vatandaslarla bulusacak.
Kaynak: İHA