GÜNCELLEME - Bitlis'te Eren-11 Operasyonlari Kapsaminda Bir Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bölgede silah, mühimmat ve yasam malzemeleri ele geçirildiVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

GÜNCELLEME - Bitlis'te Eren-11 Operasyonlari Kapsaminda Bir Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Içisleri Bakanligi, Eren-11 operasyonlari kapsaminda Bitlis kirsalinda bir teröristin silahlariyla etkisiz hale getirildigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, Bitlis-Merkez ilçe Asagi Balcilar köyü kirsalinda jandarma komando ve jandarma özel harekat birliklerince J-IHA, J-SIHA ile Hava Kuvvetlerinin destegiyle operasyon gerçeklestirildigi kaydedildi.

Açiklamada, bir teröristin silahlariyla etkisiz hale getirildigi operasyonlarin sürdügü vurgulandi.

- Silah, mühimmat ve yasam malzemeleri ele geçirildi

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il Jandarma Komutanligi ve Milli Istihbarat Teskilati (MIT) Baskanligi ekiplerince yürütülen çalismalar sonucu, Asagi Balcilar köyü kirsalinda J-SIHA'nin 12 Haziran'da bir grup bölücü terör örgütü mensubunu tespit etmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanligindan yakin hava destegi talebinde bulunuldu.

Teröristlerin yakalanmasi ve etkisiz hale getirilmesi maksadiyla Balcilar köyü kirsalina Hava Kuvvetleri unsurlarinca yakin hava destegi icra edildi.

JÖH ve komando ekiplerinin katilimiyla gerçeklestirilen "Eren-11 Sehit Uzman Jandarma VI. Kademeli Çavus Eyüp Fidan 2021-70" operasyonunda bir terörist silahlariyla etkisiz hale getirildi.

Bölgede tespit edilen avci boy çukuru, siginak ve erzak deposunda bir kalasnikof, 28 fisegi ve sarjörü, bir M-16, 94 fisegi ve 5 sarjörü, el bombasi, 15 metre elektrik kablosu, el yapimi patlayici düzeneginde kullanilmak üzere hazirlanmis 5 elektronik atesleme anahtari, 10 fünye ve çok miktarda yasam malzemesi ile gida maddesi ele geçirildi.

Delil niteligi tasiyan malzemeler, Bitlis Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla muhafaza altina alindi, digerleri yerinde imha edildi.
Kaynak: AA