Daday'da Hayat Boyu Ögrenme Senligi Göz Doldurdu

Daday Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan Hayat Boyu Ögrenme Senligi begeni topladi.

Daday'da Hayat Boyu Ögrenme Senligi Göz Doldurdu
Daday Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan bu yil ilk kez Hayat Boyu Ögrenme Senligi düzenlendi.

Daday Aile Çay Bahçesinde gerçeklestirilen senlige Daday’da el emegi göz nuru ürünlerin yani sira birçok kurum ve ilçeden de katilim oldu. Saygi durusunda ve Istiklal Marsi ile baslayan el emegi ürünlerinin sergilendigi senlikte, Atatürk Ortaokulu ögrencileri tarafindan halk oyunlari gösterisi yapildi. Daha sonra Kastamonu Erisen Spor Kulübü ögrencileri tarafindan tekvando gösterisi yapildi. Tekvando gösterisi davetliler tarafindan büyük alkis toplarken protokol üyeleri, Daday’in yani sira Kastamonu merkez ve ilçelerinden gelerek açilan stantlari gezdi. Senlikte Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi uzmanlari tarafindan girisimci kadinlara yönelik bilgilendirmede bulunuldu.

Senligin sonunda Inebolulu sanatçi Ufuk Uguris tarafindan müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Çok sayida davetlinin katildigi senlikte, davetliler gönüllerince eglendi. Ayrica senlikte düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere belge ve ödülleri takdim edildi. Senlikte konusan Daday Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Sirin, senlik havasinda geçen bu projeye katki saglayan herkese tesekkür etti. Sirin, senliginde bu yil ilk kez düzenlendigini ve pandemi kosullarina ragmen büyük ilgi gördügünü belirterek, bu yüzden önümüzdeki yillarda da imkanlar dahilinde senliginde devam ettirilmesi için çalisacaklarini kaydetti.

Program da ayrica milli egitim Müdürü Ahmet Sirin basta olmak üzere, milli egitim personeline ve ögretmenlere Kaymakam Mehmet Sert tarafindan basari belgesi verildi.

Kaynak: İHA