Belediye Is Sendikasi Kusadasi'nda 'Grev Karari' Aldi

Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, Kusadasi Belediyesi ile 2021 yili Ocak ayindan itibaren devam eden toplu is sözlesmelerinde anlasmaya varamadiklarini belirterek Kusadasi’nda grev karari aldiklarini açikladi. Sendika olarak Aydin’in ve Türkiye’nin dünyaya açilan kapisi Kusadasi’nda grev yapilmasinin hiç tarafi olmadiklarini belirten Baskan Hidayet Yaman, “Halen görüsmeye ve anlasmaya açigiz” dedi.

Belediye Is Sendikasi Kusadasi'nda 'Grev Karari' Aldi
Konuyla ilgili açiklama yapan Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, “Kusadasi Belediyesi ile sendikamiz arasinda yürütülen toplu is sözlesmesi görüsmeleri Ocak 2021 tarihinden bu yana ücret zamminda anlasma saglanamadigindan yasal süreç de bittigi için arabulucu safhasindan da anlasma saglanamadigi için yasa geregi sendikamiz grev karari alinmistir. Grev kararinin bugün Kusadasi Belediyesi’ndeki is yerlerine astik. Greve çikilip çikilmayacagi ile ilgili ve hangi tarihte çikilacagi ile alakali karari Kusadasi Belediyesi çalisani kadrolu isçilerimiz verecektir” dedi.

Kusadasi Belediyesi’nde Belediye Is Sendikasi’na bagli 154 çalisanlari bulundugunu ve turizmin en yogun günlerinin yasanacagi bu günlerde kesinlikle grevden yana olmadiklarini kaydeden Baskan Yaman, “Biz sendika olarak grev kararimizi aldik. Ancak önümüzdeki günlerde Bölge Çalisma Müdürlügü nezdinde grev oylamasina katilacak. Grev oylamasinda ‘evet’ çikmasi halinde greve baslanacak. ‘Hayir’ çikmasi halinde anlasma saglanmayan maddeler yüksek hakem kuruluna gidecek. Burada belediyenin olumlu yaklasimi 154 çalisanimiz ve ailesini mutlu edecektir. Ancak grev karari çikmasi halinde gerek Kusadasi’nda yasayan halkimiz gerekse Kusadasi’nin basta ilimizin sonra da ülkemizin dünyaya açilan kapisi turistik bir sehir olmasindan dolayi yerli ve yabanci binlerce kisi magduriyet yasayacaktir. Her ne kadar sendikaci olsak da anlasmadan yanayiz. Bu nedenle kapilari halen kapatmadik görüsemeye açigiz. Son safhaya gelmis olsak da bu sürecin grevsiz sona ermesi bizim de temennimizdir” dedi.

Belediye Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, ücret taleplerinin TÜIK’in açiklamis oldugu TÜFE enflasyon arti refah payi taleplerinde oldugunu ancak Belediye’nin kendilerine yapmis oldugu teklifin ise yillik yüzde 3 oldugunu bunu da kabul etmelerinin mümkün olmadigini söyledi.

Kaynak: İHA