Turkcell Granfondo Istanbul Yol Bisiklet Yarisi Basladi

Turkcell GranFondo Istanbul Yol Bisiklet Yarisi, Beykoz'da basladi.

Istanbul’da düzenlenen ilk GranFondo bisiklet yarisi olma özelligi tasiyan organizasyonun baslangiç isaretini Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin verdi.

Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin'in yani sira Beykoz Kaymakami Esengül Korkmaz Çiçekli ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da yaris öncesi sporcularla bir araya geldi.

Yaris, 82 ve 40 kilometrelik iki kategoride gerçeklestirilecek. Organizasyon için ayrilan 1000 kisilik kontenjanin tamami bisikletçiler tarafindan doldurulurken, teknolojik atiklara dikkat çekilmesi amaciyla mozaik ve heykel sanatçisi Mervan Altinorak'in teknolojik atiklardan tasarladigi bir bisiklet de yaris alaninda sergilendi.

Beykoz Belediyesi önünden start alan yarista Yoros Kalesi, Yusa Tepesi, Kaynarca ve Polonezköy’den geçilecek. Turkcell GranFondo Serisi'nin ilk yarisinda katilimcilar, salgin döneminde vefat eden saglik çalisanlarinin çocuklari için bir egitim bursu da saglayabilecek.

Yarisa tam kapasiteli katilim oldugunu belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "Turkcell GranFondo Yol Yarisi dünyanin dört bir yaninda yapilan müthis bir aktivite. Pandemi döneminde hareketsiz kaldik. Bu dönemde vatandaslarimizin hareket etmesini istiyoruz. Bisiklet sporu da bunun için bir vesile. Hem mesafeyi koruyorsunuz hem spor yapiyorsunuz." diye konustu.

Erkan, organizasyonun ayni zamanda salgin döneminde hayatini kaybeden saglik çalisanlarinin çocuklari için sosyal sorumluluk projesi oldugunu da ifade ederek, " Bu dönemde yasamini yitiren saglik çalisanlarinin çocuklarinin egitimine katki saglamak için teknoloji atiklarimizi egitime dönüstürüyoruz. Istanbul dünyanin göz bebegi, Beykoz ise Bogaz'in incisi. Burada böyle bir aktiviteye vesile olmak bize çok gurur veriyor. 1000 kisilik katilimla sinirladik ama 15 ülkeden 1000 yarismaci katildi. 5 bin deseydik, muhtemelen 5 bin olacakti. Bu dönemde ülkeler arasi aktivite olmasi da ayri bir önem katiyor. Biz bisiklet sporuna eskiden beri destek oluyoruz. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu'ndan itibaren bisiklet sporuna destek olmaya çalisiyoruz. Hedefimiz Istanbul disinda baska illere de bu GranFondo serisini götürmek. Türkiye'de bisiklet sporu çok seviliyor. Biz de buna destek olmak istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA