Samsun'da Huzurevi Sakinleri Bocce Heyecani Yasadi

Samsun Büyüksehir Belediyesi Huzurevi Bahçesi'nde yapilan Bocce Spor Tesisi'nde renkli görüntülerin olustugu dostluk maçi düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Büyüksehir Belediyesi Huzurevi sakinleri ile Samsun Huzurevi sakinleri bocce maçinda karsi karsiya geldi.

Renkli görüntülerin ortaya çiktigi maçta, huzurevi sakinleri eglenerek spor yapma imkani buldu.

Büyüksehir Belediyesi Kadin, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Ayhan Ergün, yaslilarin bocce sporunu sevdigini ve bu tür aktivitelerin onlar arasinda dostluga katki sagladigini belirtti.

Ergün, "Huzuruevinde kalan yaslilarimizin sosyal alanlarini ve sportif alanlarini pekistirmek amaciyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz ile birlikte Yasli Destek Programi (YADES) kapsaminda bocce tesisi insa ettik. Huzurevi sakinlerimiz uzun süredir pandemi sebebiyle kapali alanda kaldilar. Normallesme adimlari kapsaminda diger kurumlarda kalan yaslilarimiz ile bir spor aktivitesi yapalim istedik. Huzurevi sakinlerimiz bocce sporunu oldukça sevdi." ifadelerini kullandi.

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Tekin Balci da, yaslilarin sosyal hayata katilmalarini saglamak adina her türlü faaliyeti desteklediklerini belirtti.

Bocceye yaslilarin ragbet gösterdigini aktaran Balci, sunlari kaydetti:

"Saha çok güzel. Ortam çok güzel. Güzel bir müsabaka oldu. Tüm derdimiz yaslilarimizin bundan sonraki hayatlarini rahat ve huzurlu bir sekilde geçirmelerini saglamak. Bize bu konularda destek olan tüm yerel yönetimlere ve herkese tesekkür ediyorum."

Huzurevi sakinleri de uzun bir aradan sonra sosyalleserek spor yapma imkani bulduklari için mutlu olduklarini dile getirdi.

Kaynak: AA