Arif Nihat Asya'yi Konu Alan 'Kanatlarini Arayanlar' Belgeseli 2022'De Seyirciyle Bulusacak

Yönetmenligini Mustafa Yürekli'nin yaptigi Arif Nihat Asya'yi konu alan "Kanatlarini Arayanlar" adli belgeselin galasi, 5 Ocak 2022'de Adana'nin Fransiz isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilecek.



Çekimleri devam eden belgeselin yönetmeni Yürekli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Arif Nihat Asya'nin, Cumhuriyet dönemi Türk siirinin önemli temsilcilerinden oldugunu söyledi.

Sade bir üslupla milli degerleri ve dini heyecanlari isleyen siirler yazan Asya'nin, Bayrak, Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor, Fetih Davullari, Na't, Selimler, Kubbeler ve Süleymaniye'nin en taninmis siirleri oldugunu belirten Yürekli, siirlerinde günlük Türkçeyi bir sanat dili haline getirerek kullanan Arif Nihat'in rahat, özentisiz ve sade bir üslubu oldugunu vurguladi.

Arif Nihat Asya'nin Cumhuriyet siir dilinin gelismesine katkida bulunan güçlü bir sair oldugunu dile getiren Yürekli, sunlari kaydetti:

"Arif Nihat, Birinci Dünya Savasi'ni dört dizeyle ifade edebilen güçlü bir sairdi. Ögrencilik yillarinda Arif Nihat, nefesini tutup Milli Mücadele'yi, Sakarya Savasi'ni, Dumlupinar Meydan Muharebesi'ni gün gün takip etti. Istanbul'un isgal yillarinda üniversite ögrencisiydi, isgal kederini yasamisti. Istanbul'un kurtulusuna taniklik etti; Ingilizlerin gidisini ve halkta yarattigi heyecani yasadi."

Yönetmen Mustafa Yürekli, Bu nedenlerle Arif Nihat Asya'yi konu alan "Kanatlarini Arayanlar" belgeselini hazirladiklarini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen belgeselin galasi, 5 Ocak 2022'de Adana'nin Fransiz isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda yapilacak.???????

Kaynak: AA