Robot Köpek Ile TÜBITAK Yarismasinda Türkiye 3'Üncüsü Oldu

Eskisehir’de lise son sinif ögrencisi Halid Yildirim, tasarladigi “robot köpek” ile TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi’nda “Robotik ve Kodlama” alaninda Türkiye 3’üncüsü oldu.

Robot Köpek Ile TÜBITAK Yarismasinda Türkiye 3'Üncüsü Oldu
Korona virüs salgini nedeniyle uzun süre eve kapanan ve bu zamani degerlendirmek isteyen 18 yasindaki Halid Yildirim, 6 ayda “robot köpek” gelistirdi. Kodlamasi degistirilerek farkli is kollarinda kullanilabilen ve tasarimi tamamen Yildirim’a ait olan robot köpek, TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi Türkiye finallerinde ödül aldi. Yildirim, robot köpek ile daha önce yarismanin bölge finalinde 1’inci olarak Ankara’da düzenlenen Türkiye finallerine katilmaya hak kazandi. Yarismada tüm alanlardan 258 proje jüri tarafindan degerlendirmeye alindi. Finallerde Eskisehir’i temsil eden Yildirim, “Çok Amaçli Modüler Robot Köpek” olarak adlandirdigi projesiyle “Robotik Kodlama” alaninda 22 proje arasindan Türkiye 3’üncüsü oldu.

“TÜBITAK tarafindan da takdir görmek beni çok mutlu etti”

Uluslararasi basarisindan sonra TÜBITAK tarafindan da takdir görmenin kendisini gururlandirdigini ifaden eden Halid Yildirim, “TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi’nda dereceye girmek ve Türkiye 3’üncüsü olmaktan çok mutluyum. Bu derece, bilim ve proje yarismalarinda aldigim ikinci ödül. Projem daha önce de INSPO 2021 Uluslararasi Bilim Proje Olimpiyati Mühendislik kategorisinde birincilik ödülüne layik görülmüstü. 6 aylik yogun bir emek ve çabanin sonucunda gelistirmeyi basardigim robot köpegimin TÜBITAK tarafindan da takdir edilmesi beni çok mutlu etti. Özellikle pandemi nedeniyle yasadigimiz sokaga çikma kisitlamalari döneminde, evde kaldigimiz zamani etkili bir sekilde degerlendirdim ve bu durumu bir avantaja dönüstürdüm” diye konustu.

Kaynak: İHA