Pakistan, Cammu Kesmir'de 3 Sivilin Öldürülmesini Siddetle Kinadi

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zahid Hafiz Çavdri, "Hindistan’in isgali altindaki Cammu Kesmir’in Baramulla bölgesinde 3 sivilin daha öldürülmesini" siddetle kinadi.

Çavdri, Cammu Kesmir’de bugün çikan çatisma sonucu hayatini kaybeden sivillerle ilgili yaptigi yazili açiklamada, "Hint isgal güçlerinin" sözde bir dizi operasyon adi altinda Kesmirlilere yönelik yargisiz infazlarini yogunlastirdigini belirtti.

Sadece bu yil 55’in üzerinde Kesmirlinin Hint güçlerince öldürüldügünü belirten Çavdri, Kesmirli gençlerin keyfi sekilde tutuklanmalarinin sürdügünü ifade etti.

Çavdri, Hindistan’in “acimasizliklarinin” Kesmir halkina boyun egdiremeyecegine ve onlarin iradesini kiramayacagini belirterek Pakistan, Hindistan isgal güçleri tarafindan Hindistan’in isgali altindaki Cammu Kesmir’in Baramulla bölgesinde 3 sivilin daha öldürülmesini siddetle kiniyor." ifadelerini kullandi.

Pakistan, Cammu Kesmir’de bugün çikan çatismada polislerin ayrim gözetmeden ates açtigini ve 3 sivilin bu sebeple yasamini yitirdigini belirtti.

Hint medyasindaki haberlerde ise Cammu Kesmir’in Baramulla bölgesinde direnisçilerin polis ekibine saldirmasi sonucu çikan çatismada 2 polis ve 3 sivilin hayatini kaybettigi aktarilmisti.

Kaynak: AA