Osmaniyeli Besici Kadin Devletten Aldigi Destekle Sürü Sahibi Oldu

Düziçi ilçesinde 2017'ye kadar bir ineginden elde sütü satarak ve gündelik islerde çalisarak geçimini saglamaya çalisan Ayse Ak'in, Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanarak aldigi 37 koyun sayisi 4 yilda 85'e ulasti Besici Ak: 'Artik geçimimizi bu hayvanlarla sagliyoruz. Devletimizden Allah razi olsun. Çocuklarimizi bunlarin parasiyla okutuyoruz'

MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 2017'ye kadar tek inekten elde ettigi sütü satarak geçimini saglamaya çalisan Ayse Ak, 4 yil önce Tarim ve Orman Bakanliginin Genç Çiftçi Projesi'nden faydalanarak sürü sahibi oldu.

Ilçeye bagli Issizca köyünde yasayan 37 yasindaki 2 çocuk annesi Ayse Ak, 2017'ye kadar esi ile bir inekten elde ettikleri sütü satarak ayrica gündelik olarak gittikleri tarlalarda çalisarak geçimini sagliyordu.

Tarim ve Orman Bakanliginin baslattigi "Genç Çiftçi Projesi"ne basvuran ve bu sayede 37 koyun alan Ak, 4 yil içinde hayvan sayisini 85'e yükseltti.

Yetistirdigi koyunlarin kuzularini satarak geçimini saglayan kadin besicinin yeni hedefi sürüsündeki hayvan sayisini 100'ün üzerine çikarmak.

- "Artik geçimimizi bu hayvanlarla sagliyoruz"

Besici Ak, AA muhabirine, bir tanidigi vasitasiyla Genç Çiftçi Projesi'ni duydugunu belirterek, projeye basvurdugunu söyledi.

"Devletimiz bize 37 koyun verdi. 4 yil gibi bir sürede hayvan sayimiz 85 oldu. Artik geçimimizi bu hayvanlarla sagliyoruz. Devletimizden Allah razi olsun." diyen Ak, esi ve çocuklariyla hayvanlara baktigini ifade etti.

Ak, "Yil içinde dogan erkek kuzulari satarak geçimimizi sagliyoruz. Devletimiz sag olsun, onlarin sayesinde evimize ekmek giriyor. Çocuklarimizi bunlarin parasiyla okutuyoruz. Insallah hayvan sayisini daha da artirmayi istiyorum." diye konustu.

- "Bu proje, birçok insanimiza ekmek kapisi oldu"

Tarim ve Orman Il Müdürü Recep Bulut da Tarim ve Orman Bakanliginin 2016-2018'de yürüttügü Genç Çiftçi Projesi'ne Osmaniye'deki üreticilerin yogun ilgi gösterdigini söyledi.

Proje kapsaminda 529 genç çiftçiye destek verdiklerini ifade eden Bulut, "Küçük ve büyükbas hayvan, meyvecilik ve aricilik konularinda desteklerimiz oldu. Küçükbas hayvan desteginden 120 besicimiz faydalandi ve bunlarin yüzde 80'inden fazlasi halen bu verilen hayvanlarla geçimini saglamakta. Bu proje, birçok insanimiza ekmek kapisi oldu." seklinde konustu.

Bulut, üreticiler adina, projeyi baslatarak insanlara yeni bir geçim kaynagi saglayan Tarim ve Orman Bakanligina tesekkür etti.

Kaynak: AA