Kulp'ta Sehit Güvenlik Koruculari Için Anma Programi Düzenlendi

Diyarbakir’in Kulp ilçesinin kisal Islamköy Mahallesi’nde bulunan sehitlikte, 1990’li yillardan simdiye kadar çesitli tarihlerde bölücü terör örgütü PKK mensuplariyla girmis olduklari çatismalarda sehit olan güvenlik koruculari için anma töreni düzenlendi.

Kulp'ta Sehit Güvenlik Koruculari Için Anma Programi Düzenlendi
Anma törenine Kulp Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mustafa Gözlet, kamu kurum müdürleri, sehit yakinlari ve gaziler ile vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan program Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Burada konusan Kaymakam Gözlet, sehitlere Allah’tan rahmet diledi. Kaymakam Gözlet, "Bu bölgede bölücü terör örgütüne karsi devletimizin askeriyle, polisiyle, güvenlik koruculari ve sizler gibi vatansever vatandaslarimizin katkilariyla çok basarili bir mücadele devam ediyor. Biz bu cennet vatanin her karisinda hep birlikte canimiz pahasina mücadelemizi sürdürüp, bayragimizi ilelebet dalgalandiracagiz. Bütün imkanlarimizla sehit ve gazi ailelerimizin yanindayiz. Bu vatan ugruna canini feda eden tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize, ailelerine ve sehit yakinlarimiza saglikli, mutlu, huzurlu bir yasam diliyorum" dedi.

Törende sehit çocugu Yavuz Donat tarafindan günün anlam ve önemine iliskin konusma yapildi.

Ilçe Müftüsü Hakan Çagiran tarafindan sehitler için okunan dualarin ardindan anma programi sona erdi.
Kaynak: İHA