KOVID-19 HASTALARI YASADIKLARINI ANLATIYOR - 'Evin Koridorunda Emekleyerek Yürüdüm'

Mus Devlet Hastanesinde tibbi sekreter Esra Yesunakin: 'Karantinada ölüm korkusu sariyor insani. Gece nefes almakta zorlandim. Sürekli atesle uyandim. Salginin dördüncü gününde yaygin eklem agrilarim oldu. Evin koridorunda emekleyerek yürüdüm' Tibbi sekreter Izzet Özel: 'Kovid19'u esimle çok agir atlattik. Esimin asiri öksürügü oldu, nefes darligi yasadi. Bir gün yere yigildi, çok korkmustum. Bende nefes darligi ve sirt agrisi oldu. Allah kimseye göstermesin'

IBRAHIM YALDIZ - Mus Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve yakalandiklari yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen iki tibbi sekreter, hastalik sürecinde yasadiklari zorluklari anlatti.

Saglik çalisanlarinin en büyük yardimcilarindan biri olan ve aldiklari önlemlere ragmen görevleri basinda koronavirüse yakalanan Esra Yesunakin ve Izzet Özel, iyilestikten sonra hemen görevlerinin basina döndü.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniginde görev yapan tibbi sekreter Esra Yesunakin, AA muhabirine, 8 ay önce Kovid-19'a yakalandigini, 14 gün boyunca evde tek basina karantinada kaldigini anlatti.

Karantina sürecinde çok sikintilar yasadigini ifade eden Yesunakin, "Karantinada ölüm korkusu sariyor insani. Gece nefes almakta zorlandim. Sürekli atesle uyandim. Salginin dördüncü gününde yaygin eklem agrilarim oldu. Evin koridorunda emekleyerek yürüdüm. O yüzden sosyal mesafemizi koruyalim ve maskemizi takalim. Apartmandakilere hastaligin bulasmamasi için çöpü atarken bile 2 maske ve eldiven taktim." dedi.

Bu kadar dikkat ederken insanlarin maskesiz gezmesinden rahatsizlik ve tedirginlik duydugunu aktaran Yesunakin, evdeki tedavisinin ardindan isinin basina döndügünü belirtti.

Yesunakin, "3-4 aydir siddetli bas agrilarim geçmedi. Öksürügüm devam ediyor. O yüzden lütfen dikkat edin." diye konustu.

- "Psikolojik olarak çok sikinti yasadim"

Eklem agrilarindan dolayi evde yemek yapmakta zorlandigini anlatan Yesunakin, "Ailem yemek getirdiginde kapiyi açip yemegi bile almaya cesaret edemedim. Yardim etmek isteyenlere ve sevdiklerime zarar gelmesin diye uzak durmaya çalisiyordum. O dönemde nisanliydim. Nisanlim kapiya geldiginde 2 maske taktim fakat o durumda bile ona kapiyi açmak istemedim. Tek basiniza kaldiginizda ölüm korkusu geliyor. Bayagi zor bir dönemdi. Psikolojik olarak çok sikinti yasadim. Lütfen dikkat edin sizde ayni sikintilari yasamayin." sözlerine yer verdi.

- "Korkulacak bir hastalik"

Kovid-19 polikliniginde görev yapan Izzet Özel de esiyle ayni gün yakalandiklari hastaliktan dolayi sikintilar yasadiklarini belirtti.

Hastaligi agir geçirdiklerini dile getiren Özel, yasadiklarini söyle anlatti:

"Esimin asiri öksürügü oldu, nefes darligi yasadi. Bir gün yere yigildi, çok korkmustum. Bende nefes darligi ve sirt agrisi oldu. Allah kimseye göstermesin. Bunu hissetmeyen bilemez. Sirt agrisi ve nefes sikismasi çok kötüydü. Korkulacak bir hastalik. Insanlar bizi gördügünde kaçiyorlardi. Çocuklarimiz oldugu için biraz tedirgin olduk. Çocuklarla birlikte karantinaya girdik. Evden çikmadik."

Özel, sigara kullandigini anlatarak, "Keske kullanmasam. Sigara beni çok etkiledi." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA