Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Ile Telefonda Görüstü

Görüsmede ikili iliskiler, bölgesel meseleler basta olmak üzere Afganistan, Suriye, Libya, Dogu Akdeniz ve Kibris özelinde bölgesel gelismeler degerlendirildi NATO Zirvesi kapsaminda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile ABD Baskani Joe Biden arasinda yapilacak ikili görüsmenin detaylari ve ele alinacak konular görüsüldü.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskanligi Sözcülügünden yapilan açiklamaya göre, görüsmede, ikili iliskiler, bölgesel meseleler basta olmak üzere Afganistan, Suriye, Libya, Dogu Akdeniz ve Kibris özelinde bölgesel gelismeler degerlendirildi.

NATO Zirvesi kapsaminda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile ABD Baskani Joe Biden arasinda yapilacak ikili görüsmenin detaylari ve ele alinacak konular görüsüldü.

Açiklamaya göre, köklü bir geçmise sahip iki NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD arasindaki iliskilerin olumlu gündemle ilerletilmesi ve stratejik is birligine odaklanilmasi gerektigine vurgu yapildi. Türkiye-ABD iliskilerini ilgilendiren tüm konularin karsilikli çikar ve saygi anlayisiyla ele alinmasi gerektigi hususunda mutabik kalindi.
Kaynak: AA