BTÜ, TEKNOFEST 2021'De Yarisacak Takimlari Tanitti

BTÜ'nün de paydaslari arasinda yer aldigi TEKNOFEST 2021'in insansiz hava araci ve savasan insansiz hava araci yarismalarinin Bursa'da düzenlenecegi bildirildi.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) TEKNOFEST 2021'e katilacak takimlari için tanitim etkinligi gerçeklestirildi.

BTÜ'den yapilan açiklamaya göre, Yunuseli Havaalani'nda yapilan etkinlikte, ögrenciler takimlarini ve yarismalardaki araçlarini tanitti. BTÜ'nün de paydaslari arasinda yer aldigi TEKNOFEST 2021'in insansiz hava araci ve savasan insansiz hava araci yarismalari da Bursa'da düzenlenecek.

Açiklamada etkinlikte yaptigi konusmaya yer verilen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, belediyenin sorumluluk alanina girmemesine ragmen egitim alanindaki çalismalara destek olmaya çalistiklarini dile getirdi. Gençlerin gayretinin farkinda olduklarini aktaran Aktas, "Gençlerimizin tüm bu emekleri ülkemizin gelecegi adina çok kiymetli ve degerli. Bize düsen onlari her asamada desteklemek. TEKNOFEST 2021’de takimlarimizdan özel basarilar bekliyoruz. Bu özel basarilarinizin ciddi karsiliklari olacagini da burada rektör hocamizin huzurunda hatirlatmak isterim. Bu yil ödül ve hediyelerimiz daha büyük olacak." ifadesini kullandi.

- "Bu yil 100 civari takimla TEKNOFEST’e katiliyoruz"

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise organizasyonun düzenlenmesinde ve hava araçlari yarislarinin Bursa’ya tasinmasinda en büyük emek ve katkinin ögrencilere ait oldugunu belirtti.

Üniversitelerin basarisinda ögrencilerin rolünün çok büyük olduguna kaydeden Karademir, "Bu yil 100 civari takimla TEKNOFEST’e katiliyoruz. Geçen seneki yogun katilimimiz sonucu Sanayi ve Teknoloji Bakani'miz Uçan Araçlar Yarisi'nin Bursa’da olmasini kararlastirdi. Bize düsen bu karari sahiplenmek ve bundan sonra her yil Bursa’da bu yarislarin düzenlenmesini saglamak." degerlendirmesinde bulundu.

Üniversite ile ilgili yeni bir gelismeyi de katilimcilarla paylasan Rektör Karademir BTÜ Uzay ve Havacilik Bölümü'nün YÖK tarafindan onaylandigini, Gemi Makineleri ve Insaati Bölümü'nün de bu yil 40 ögrenci alacagini duyurdu.

Programa AK Parti Bursa milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, BTÜ ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA