Almanya'da Tek Basina Evlat Nöbetinde Olan Maide Aktas'dan Gara Sehidinin Ailesine Ziyaret

Almanya’da terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan kizi için tek basina eylem yapan Maide Töremis Aktas, Türkiye’ye gelerek Gara sehidi ailelerine ziyaretlerini sürdürüyor. Sanliurfa’dan sonra Gaziantep’e gelen Maide Aktas, Gara sehitlerinden olan Müslüm Altintas’in ailesini ziyaret etti. Sehidin annesi Songül Altintas, ziyareti için Aktas’a tesekkür ederek terör örgütüne iliskin "Onlar sözde Kürt halkini savunuyoruz diyorlar, ancak asla Kürt halkini savunmuyor. Ben Kürdüm benim tek düsmanim PKK’dir." dedi.

Almanya'da Tek Basina Evlat Nöbetinde Olan Maide Aktas'dan Gara Sehidinin Ailesine Ziyaret


Almanya’da terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan kizi için tek basina evlat nöbetinde bulunan Maide Töremis Aktas, Türkiye’ye gelerek Gara sehitlerinden olan Müslüm Altintas’in ailesini ziyaret etti. Ziyaret sonrasi açiklamalarda bulunan Aktas, kizina seslenerek teslim ol çagirisinda bulundu. Kizi için eylemlere devam edecegini ve kizina seslenerek geri dön çagrisi yapan Maide Töremis Aktas, “Acinin dili, dini, irki yoktur. O yüzden bizim hep beraber birlik olup bunun Kürdü, Türkü, Lazi yok. Hepimizin birlik olup bize karsi olan insanlara karsi cephe almamiz lazim. Birbirimizin yaninda olmamiz lazim. Bizim bir aile olmamiz lazim. Evladi daga gidip pisman olanlara üzülüyorum. Çünkü oraya gidip gerçekten pisman olanlar var. Geri dönemiyorlar çünkü infaz ediliyorlar. Infaz edilmektense bile bile ölmektense bilmeden ölmeyi tercih ediyorlar. Onlarin basinda bu PKK’yi yönetenlerin, basinda olanlarin hepsinin kiyma olmasini istiyorum. Hangi anne baba çocugunu kurban verir. Hiçbir anne baba evladini kurban vermez. Evladini kurban veren anne babanin da aklina sasarim. Buradan bütün evlatlara sesleniyorum. Baskalarinin akliyla oraya buraya savruldugunuz yeter. Aklinizi basiniza getirin. Kendiniz düsünün ve kaçis yollarini arayin. Bir an önce ailelerine geri dönün. Çocuguma da sesleniyorum. Kizim, seni götüren aptallar benim diger aileler gibi kaderime razi olup oturacagima sanmasinlar. Hiçbir zaman seni onlara yar etmeyecegim. Ben yasadigim sürece seni onlara yar etmemek için elimden geleni yapacagim” dedi.



“MAIDE HANIM’A ALMANYA’DAN BURAYA KADAR GELDIGI IÇIN TESEKKÜR EDERIM”

Aktas’a Almanya’dan ziyarete geldigi için tesekkür eden Sevket Altintas, “Maide Hanim’a Almanya’dan buraya kadar geldigi için tesekkür ederim. PKK’ya baskaldirdigini göstermek için Gara sehitleri ailelerini ziyaret ediyor. Maide Hanim’in dedigi gibi beraber olmaliyiz. Bu savasa son vermek için elimizden ne geliyorsa yapmaliyiz. Bunlar çocuklarimizi kandirip götürüyorlar. Simdi söyle bir seyde var pek söylemiyoruz çocuklari kaçirip götürüyorlar geri dönmek istediginde ailesiyle tehdit ediliyor. Ben 1,5 yil Diyarbakir’da kaldim. Evlat nöbetinde 200 küsur ailenin içinde kaldim. Ayni seyleri söylüyorlar. Söyle bir sey duydum kaçmaya tesebbüs eden herhangi bir tanesi bidon içine konuluyor, içine naylon atiliyor ve o sekilde can veriyor” ifadelerini kullandi.

“BEN KÜRDÜM BENIM TEK DÜSMANIM PKK’DIR”

Gara sehitlerinden Müslüm Altintas’in annesi Songül Altintas ise Kürt oldugunu ve Kürtlerin tek düsmanin PKK oldugunu ifade ederek, “Öncelikle Maide Hanim’in Almanya’dan Türkiye’ye gelip bizi ziyaret ettigi için tesekkür ederim. Düsman kimdir? Düsman sana zarar verendir. Onlarda sözde Kürt halkini savunuyoruz diyorlar ancak asla Kürt halkini savunmuyor. Ben Kürdüm benim tek düsmanim PKK’dir. Benim oglum gelmez ama insallah diger çocuklarin akillari baslarina gelir ve uyanirlar. Insallah bu annelerin babalarin çabalari bosa gitmez ve çocuklari geri dönerler. Gelin daha ne bekliyorsunuz. Anneleriniz babalariniz sizin için canlarini ortaya koymus. Siz daha PKK’nin neyini birakmiyorsunuz” diye konustu.

(Resul Yanbul - Ahmet Demir/ IHA)
Kaynak: İHA