Yalova'da Müsilaj Temizligi 353 Metreküpe Ulasti

Yalova’da bugüne kadar toplam 353 metreküp müsilajin (deniz salyasi) temizligi yapildigi bildirildi.

Yalova'da Müsilaj Temizligi 353 Metreküpe Ulasti


Marmara Denizi’nde müsilaj temizleme çalismalari tüm hiziyla devam ediyor. Çalismalar kapsaminda bugün 200 metreküp müsilaj toplandi. Daha önce de 153 metreküp müsilajin temizlendigi kiyilarda toplam 353 metreküp deniz salyasi temizlendi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Çevresel Etki Degerlendirmesi, Izin ve Denetim Genel Müdürü Mehrali Ecer ve Il Müdürü Ümit Yilmaz, müsilajin yogun oldugu Çiftlikköy ilçesi Tasköprü beldesi Topçular bölgesindeki çalismalari inceledi. Yilmaz, yaptigi açiklamada, “Hem atik gemisiyle hem de su gülleleriyle hem de belediyelerimizin vidanjörleriyle müsilaj temizligimizi devam ettiriyoruz. Sayin Valimizin koordinesinde olusturmus oldugumuz koordinasyon merkezinden de görevli kurum ve kuruluslarin destegiyle birlikte anbean ilimizdeki müsülaj yogunlugunu takip edip müdahalelerimizi ona göre yogunlastirdik” ifadesini kullandi.

Yilmaz, çevre illerden personel destegi alarak denetimleri siklastirdiklarini dile getirerek söyle konustu:

“Tersanelerden baslayarak ilimizdeki su kaynaklarinin hepsini atik su desarji yapan tüm noktalarda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu zaman kadar 10 tane denetimimizi gerçeklestirdik. Yarin da hafta sonu 7/24 esasina bagli olmak üzere hem müsilaj temizligimizi devam ettirecegiz hem de denetlemelerimize ara vermeden devam edecegiz.”
Kaynak: İHA