VEAH Yerleskesinde Peyzaj Çalismasi

Van Egitim ve Arastirma Hastanesi (VEAH) yerleskesinin fiziki altyapisi güçlendirilerek çevre düzenlemesi ve peyzaj çalismalarina baslandi.

VEAH Yerleskesinde Peyzaj Çalismasi
Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesi bahçesine çevre düzenlemesi ve oto park alaninda kilitli parke tasi dösemesi yapildi. Saglik Il Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu’nun çaba ve girisimleriyle onayini alarak hayirsever Vanli is insani ve VATSO Dernegi Baskani Zahir Kandasoglu ve Organize Sanayi Bölgesi Is Insanlari Dernegi (VOSIAD) Baskani Semsettin Bozkurt tarafindan hastane park ve bahçe düzenlemesi, yesillendirme ve çevre düzenlemesi çalismasi baslatildi.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Hastane Bashekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, hayirsever is insani Zahir Kandasoglu ve Semsettin Bozkurt’a tesekkür etti. Bashekim Çelik, hastane yerleskesindeki çalismalarin kisa sürede bitirildigini belitti.

Geçtigimiz günlerde dernek olarak ziyaret ettikleri hastanenin eksiklerini tespit ederek daha sonra yardimci olmak istediklerini söyleyen VATSO Dernegi Baskani Zahir Kandasoglu ise “Bu ziyaretimiz esnasinda hastane yöneticilerimizin bizden bahçe ve çevre düzenlemesi için bir takim talepleri olmustu. Teknik ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaptiktan sonra hastanemizin bahçesinde düzenleme çalismalarina basladi.

Bahçe düzenlemesini yapan ekiplerimiz hastanemizin bahçesine kilitli beton parke tasi dösemesi ve 5 bin metrekare alana da peyzaj ve çevre düzenlemesi yapiyor. Bunun yani sira binanin bazi tadilat çalismalari yapiliyor. Bahçemizde çalismalarimiz devam ediyor” diye konustu.

Park bahçe ekiplerinin hastane bahçesinde ayakli çöp kovasi montaji ve ihtiyaç olan yerlere de oturma banki montaji yaptigini ifade eden VOSIAD Baskani Semsettin Bozkurt da, “Tüm kurumlarimizla isbirligi içerisinde olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA