Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Ayvalik'ta Tekne Sahipleriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'(Ayvalik'ta 21 Mayis'ta yasanan siddetli firtina) Ilk günlerde 'can suyu' olarak önemli miktarda yardim yapildi. Bu yardimlarimiz hem balikçi hem de gezi teknelerimize devam edecek'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Balikesir'in Ayvalik ilçesinde 3 hafta önce meydana gelen siddetli firtinada zarar gören balikçi ve gezi teknelerinin sahiplerine yardimlarinin sürecegini bildirdi.

Bazi programlara katilmak üzere ilçeye gelen Karaismailoglu, Altinova Mahallesi'ndeki balikçilar kooperatifini ziyaret ettikten sonra bir kafede balikçilarin talep ve beklentilerini dinledi. Ilçe merkezinde gezi teknesi sahipleriyle bir araya gelen Karaismailoglu, yogun firtina nedeniyle balikçi ve gezi tekneleri basta olmak üzere deniz yapilarinda önemli sikintilar yasandigini hatirlatti.

Devlet olarak ilk günden itibaren Ayvalik'in gündemlerinde oldugunu belirten Karaismailoglu, "Insallah bu afeti en az hasarla, eski hasarlari unutturarak çözmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ilk günlerde 'can suyu' olarak önemli miktarda yardim yapildi. Bu yardimlarimiz hem balikçi hem de gezi teknelerimize devam edecek." dedi.

Karaismailoglu, Ayvalik'ta modern balikçi barinaklari ile gezi teknelerinin modern sartlarda baglanmalari ve faaliyetlerini saglayacak önemli çalismalarin projelerini baslattiklarini anlatti. Projeler kisa sürede tamamlandiktan sonra yatirim programina alip en kisa zamanda bunlari yerinde uygulamak için büyük bir çaba sarf edeceklerini dile getiren Karaismailoglu, söyle konustu:

"Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak son 19 yildir Türkiye genelinde yaptigimiz büyük ulastirma altyapi yatirimlarinda ne kadar büyük projelerin üstesinden geldiysek Ayvalik'ta da buradaki deniz yapilari konusunda çok önemli gelismelerin olacagindan kimsenin süphesi olmasin. Insallah el birligiyle bir ekip olarak Ayvalik ve devaminda Balikesir'in gelecegi için önemli adimlar atacagiz. Ulastirma ve altyapi konusunda kara, hava ve demir yolundaki büyük basarilarimiz deniz yoluyla da devam edecektir."

Bakan Karaismailoglu'na ziyaretlerinde Balikesir Valisi Hasan Sildak, AK Parti milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasin Sagay, Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, AK Parti Il Baskani Ekrem Basaran ile kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: AA