Tarlalari Yanan Çiftçilere Tohumluk Bugdaylari Dagitildi

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün, Dösemealti’nin Kevsirler, Ilica ve Kovanlik Mahallelerinde tarlalari yanan çiftçilere gelecek sezon ekmeleri için söz verdigi tohumluk bugdaylar dagitildi.

Tarlalari Yanan  Çiftçilere Tohumluk Bugdaylari Dagitildi
Kepez Belediyesi, tarimda farkindalik olusturmak için 540 dönümlük araziye ektigi ekmeklik bugdayi komsu ilçenin hasat öncesi tarlasi yanan çiftçileriyle paylasti. Dösemealti Ilçesi’nde Kizilli, Kevsirler ve Ilica Mahallelerinde geçtigimiz günlerde ardi ardina meydana gelen yangin felaketlerinde 317 bin metre kare tarim arazisi yanmis, hasat zamanini bekleyen çiftçilerin emekleri de kül olmustu. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de, tarlasi yanan Dösemealti çiftçilerine gelecek dönem ekmeleri için tohumluk bugday sözü vermisti.

“540 dönüm araziye ekmeklik bugday”

Antalya Orman Çiftligi’nden hasat edilen bugdaylar gelecek sezon ekilmesi için tarlasi yanan çiftçilere tohumluk olarak dagitildi. Kepez Belediyesi’nin tarimda farkindalik olusturmak için 540 dönümlük araziye ektigi ekmeklik bugdaylar, emekleri kül olan 75 çiftçinin yüzünü güldürdü. Kepez Belediyesi, tarimda farkindalik olusturmak için 540 dönüm araziye 11 ton ekmeklik bugday ekmisti. Bereketli bir hasat gerçeklestiren Kepez Belediyesi, elde edilen bugday ile ihtiyaç sahiplerinin 1 yillik ekmek ihtiyacini da karsilayacak.
Kaynak: İHA