Söke'de Engelli Ögrenciler 4006 Bilim Fuari Sergisi Açti

Aydin’in Söke ilçesindeki özel bir egitim kurumundaki, engelli ögrencilerin katildigi TÜBITAK 4006 Bilim Fuari Destekleme Programi çerçevesinde sergi açildi.

Söke'de Engelli Ögrenciler 4006 Bilim Fuari Sergisi Açti


Gerçeklesen etkinlige Söke Kaymakami Soner Zeybek, Söke Belediye Baskan Yardimcisi Veli Devrim Yerli, Ilçe Milli Egitim Müdürü Serafettin Yapici basta olmak üzere okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.



Açilis konusmasi yapan Okul Müdürü Burcu Pakalin; “Her sey biz yapabiliriz diye basladi.

Fuardaki amacimiz özel gereksinimli ögrencilerimizin ürettigi bilimsel bilgileri arkadaslari, ögretmenleri ve ilgi duyan herkesle paylasmalarini saglayacak egitici, ögretici ve eglenceli bir ortam olusturmak. Ögrencilerimiz bu fuarla yaptiklarini sunabilmenin, üretmenin heyecanini ve bunun kendilerinde olusturdugu özgüveni yasayacak. Toplam 28 projede 48 ögrenci ve ögretmenlerimize fedakar ve üstün gayretlerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmanin ardindan engelli ögrenciler halk oyunu ve dans gösteri sunarken, ögrencilerden olusan ritim grubu gösterisi de yer aldi. Ardindan bilim fuari sergisinin açilisi yapildi. Katilimci ve davetliler sergiyi gezerken, sergide yer alan projeler begeni topladi.

Söke Kaymakami Soner Zeybek; “Özel ögrencilerimizin çalismalarini gördük. Daha da önemlisi çocuklarimizin ögrenme isteklerinin ne kadar güçlü oldugunu ve özel egitimin onlar için ne kadar faydali oldugunu gördük. Bunu kendi gözlerimle görmekten mutlu oldum. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyor, kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA