Samsun'da Kurbanlik Fiyatlari Belli Oldu

Samsun’da kurbanlik hayvanlarin canli kilo fiyati belli oldu.

Samsun'da Kurbanlik Fiyatlari Belli Oldu
Kurban Bayrami, 20 Temmuz Sali günü Islam alemi tarafindan karsilanacak. Birçok Müslüman bu dini günde bayram namazinin ardindan kurbanlarini kesmeye baslayacak. Samsun Kirmizi Et Üreticileri Birligi Baskani Erdal Dogan, bayrama kisa bir süre kala Samsun’da kurbanlik hayvanlarin canli kilo fiyatinin belli oldugunu açikladi.



“Dana 30, düve 29, inek kilo 26 TL, koyun ve keçi canli kilo ise 35 TL”

Belli olan kurbanlik fiyatlari hakkinda bilgi veren Erdal Dogan, “Bu sene kurbanlik erkek dana canli kilo fiyati 30 TL. Disi düve canli kilo fiyati 29 TL. Damizlik vasfini yitirmis inek canli kilo 26 TL. Koyun ve keçinin de canli kilo fiyati 35 TL. Geçen sene fiyatlar bunun biraz daha altindaydi. Kurbanlik hayvan varligi bakimindan 20 bin civarinda büyükbas, 15 bin civarinda da küçükbas kurbanlik var. Vatandaslar simdiden kurbanliklarini alabilir” dedi.



“Hayvanin yasini belli eden en önemli etken dislerdir”

Her hayvanin kurbanlik vasfi tasimadigina da deginen Dogan, sunlari söyledi:

“Vatandaslar kurban vasfini tasiyan hayvanlari bu isi bilen mahir insanlarla birlikte alsinlar. Kurban olamayacak, yasini tamamlamamis hayvanlari almasinlar. Su anda hayvan irklarindan dolayi bazi genç hayvanlar çok cüsseli ve büyük görünüyor. O cüsseye aldanmasinlar. Kurbanlik alirken öncelikle hayvanin agzina bakmalari gerekir. Ön dislerinde süt düsünün düsüp de 2 tane kapak dedigimiz dislerinin açilmasina riayet etsinler. Çünkü yasi ögrenmenin en garanti yöntemi kapak atip atmadigidir. Bazi hayvanlarda kulak küpesinde yasi tamamlamis gibi görülebilir ama en garanti yöntem, dislere bakmaktir.”
Kaynak: İHA