Organlarini Bagislamak Isteyen Songül Ögretmenin Dilegini Ailesi Yerine Getirdi

Erzincan'da 9 gün önce attan düserek beyin kanamasi geçiren ve kaldirildigi hastanede beyin ölümü gerçeklesen 24 yasindaki Songül Özsöz'ün organlari, ailesi tarafindan bagislandi Ambulans uçakla Samsun'dan gelen saglik ekibince alinan ögretmenin karacigeri ve böbrekleri 3 hastaya nakledilecek.

KEMAL ÖZDEMIR - BARIS YALÇINKAYA - Erzincan'da, 9 gün önce beyin kanamasi geçiren ve kaldirildigi hastanede beyin ölümü gerçeklesen ögretmen Songül Özsöz'ün bagislanan organlari, 3 hastaya umut oldu.

Kentte, 2 Haziran'da attan düserek agir yaralanan 24 yasindaki okul öncesi ögretmeni Özsöz, ambulansla Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi.

Beyin kanamasi geçirdiginin tespit edilmesi üzerine yogun bakim ünitesine alinan Özsöz'ün dün beyin ölümü gerçeklesti.

Özsöz'ün organlari, hastanenin Bashekimi Orhan Çimen, Organ Nakli Koordinatörü Songül Dogan ve hastane yetkililerinin girisimiyle ailesi tarafindan bagislandi.

Hastanede yapilan tahlil ve testler sonrasi nakle uygun oldugunun belirlenmesinin ardindan Songül ögretmenin organlarinin alinmasi için Samsun'dan özel bir ekip Saglik Bakanligina ait ambulans uçakla Erzincan Havalimanina geldi.

Doktorlarin yaklasik 5 saat süren operasyonuyla Özsöz'den alinan karacigeri ve bir böbregi 2 hastaya nakledilmek üzere ambulans uçakla Samsun'a götürüldü, diger böbregi ise ambulansla Trabzon'daki hastaya nakledilmek üzere yola çikarildi.

- Bashekim Çimen aileye tesekkür etti

Hastanenin Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Orhan Çimen, AA muhabirine, Özsöz'ün organlarinin 3 hastaya umut olacagini söyledi.

Songül ögretmenin üzücü bir kaza sonrasi kendilerine getirildigini anlatan Çimen, söyle devam etti:

"9 gündür yogun bakim ünitesinde tedavisine devam edilmekteydi. Beyin ölümü tanisi konulmasi üzerine gerekli hazirliklar tamamlanarak aileyle görüsüldü. Ben öncelikle acili aileye bassagligi dileyerek ardindan tesekkür etmek istiyorum. Acilarini bir kenara birakip baska ailelere umut oldular. Gerekli konsültasyon islemleri tamamlandiktan sonra basarili bir operasyonla genç kizimiza ait karaciger ve böbrekler alinarak ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere yola çikarildi."

- Songül ögretmenin dilegi yerine getirildi

Genç ögretmenin yaralanmadan önce resmi olarak organlarini bagisladigi ve yakin arkadaslariyla da bunu paylastigi ögrenildi. Hastane yetkililerinin bu durumu bildirdigi Songül Özsöz'ün ailesinin de buna riza göstermesiyle organlarinin alindigi belirtildi.

Öte yandan, Songül Özsöz'ün cenazesi, yakinlarinca hastane morgundan alinarak kent merkezindeki Terzibaba Camisi'ne getirildi.

Genç kizin cenazesi burada cuma vakti kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verilmek üzere Iliç ilçesi Leventpinar köyüne götürüldü.

Camideki törene genç kizin emekli ögretmen babasi Yahya Özsöz, kardesleri, akrabalari ve arkadaslarinin yani sira Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, AK Parti Il Baskani Mehmet Cavit Sireci ile çok sayida vatandas katildi.

Ögretmen Özsöz, bugün köy mezarliginda son yolculuguna ugurlanacak.
Kaynak: AA