Mersin'de Yörükler Yagmur Duasina Çikti

İçel’in Erdemli ilçesine bagli Karahidirli Mahallesi’nde Yörükler, 1700 rakimdaki Yaprakli Tepesi’nde yagmur duasina çikti. Pandemi kurallari çerçevesinde sosyal mesafeye uyarak saf tutan vatandaslar ellerini açip yagmur için mahalle sinirlari içindeki en yüksek tepede dua etti.

Mersin'de Yörükler Yagmur Duasina Çikti
Kur’an-i Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasinin ardindan yagmur duasini Erdemli Müftü Vekili Muhammet Devlet yapti. Yagmur duasina erkekler kadar kadinlar ve çocuklar da ilgi gösterdi. Yapilan dualara Yörükler hep bir agizdan amin diyerek eslik etti.

Karahidirli Muhtari Recep Demirsen, "Mahalle olarak toplandik. 3-4 aydir mahallemize yagmur yagmamaktadir. Içtenlikle Cenab-i Allah’a yalvardik. Insallah dualarimiz kabul olur. Bizlere bol yagmur verir, bu sikintili günlerimiz geçer" dedi.

Karahidirli Hayir Isleri Dernegi Baskani Mehmet Yilmaz ise, "Buraya yagmur duasi için toplandik. Aylardir yagmur yagmiyor. Kis aylarinda bulundugumuz 1700 rakimli Yaprakli Tepe’ye 1 metre yüksekliginde kar yagiyordu, bu yil hiç kar yagmadi. Bir kuraklik dönemi geçiriyoruz. Bahçelerimiz, sebzelerimiz, meyvelerimiz hep susuz kaldi. Suyumuz çok azaldi. Bunun için yagmur duasi yapmaya çiktik" diye konustu.

Mahalle sakinlerinden Sengül Günes ise, "Yagmur yagmiyor, ortamlar kuru, mevsim kurak gidiyor. Meyve sebzelerimiz susuz kaldi, hayvanlar susuz. Bu ortamda simdi yagmur yagmasi lazimdi. Subatta Martta kar yagmasi lazimdi. Yagmur yagmadigi için biz de yagmur duasina çiktik" seklinde konustu.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu ve mahalle muhtarlarinin da katildigi duanin ardindan vatandaslara ayran ve yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA