Merkel, G7 Zirvesi'nde Kovid-19'E Karsi Asilama Konusunda 'Çok Iyi Sonuçlar' Elde Etmeyi Umuyor

Almanya Basbakani Angela Merkel, Ingiltere’nin Cornwall'daki Carbis Koyu'nda düzenlenen G7 Zirvesi’nde, dünyada yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asilama konusunda "çok iyi sonuçlar" elde etmeyi umdugunu söyledi.

Merkel, G7 Zirvesi öncesinde yapigi açiklamada, zirvede konusulmasi gereken tüm önemli konulari ele alacaklarini belirtti.

Bunlara Kovid-19 salginin üstesinden gelinmesi ve asilamayla ilgili konunun da dahil oldugu bilgisini paylasan Merkel, "Sadece kendimizi degil, henüz asi olma sansi olmayanlari da düsündügümüzü gösterecek çok iyi sonuçlar elde etmeyi umuyorum." ifadesini kullandi.

Merkel, dünya ticaretinin canlandirilmasinin da ele alinacagini aktararak, ABD Baskani Joe Biden ile baskan olarak ilk kez burada görüsecegini kaydetti.

Biden’in son dönemde yoksun kalinan çok tarafliligi temsil ettigini dile getiren Merkel, "Bundan dolayi burada çok taraflilik üzerine güçlü bir söz söyleyecegiz, degerlere dayali çok taraflilik üzerine de." diye konustu.

Merkel, bunun Rusya ve Çin ile anlasmazliga yol açabilecegini ifade ederek, "Diger taraftan dünyadaki herkese ihtiyacimiz var. Birlikte çalismak istiyoruz. Özellikle iklimin korunmasi ve biyolojik çesitlik alanlarinda. Burada Çin olmadan çözüme ulasamayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Merkel zirvede Japonya, Güney Afrika, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkelerin temsilcileriyle de görüsecegini kaydetti.

Kaynak: AA