IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Zonguldak'ta Konustu Açiklamasi

'Yomra Belediye Baskanimizin hem de kursunla karsilasmasi çok çok vahim bir hadisedir. Allah korumus, canina bir sey olmamis' 'Siyaset, seçmenin özne, velinimet oldugu bir görevdir. Unutuldunuz, unutuldunuz. Nasil müsteri esnafin velinimeti ise siyasetçinin de velinimeti seçmendir'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener Zonguldak'ta Konustu Açiklamasi
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Trabzon'un Yomra ilçesi Belediye Baskani Mustafa Biyik'a silahli saldiriya iliskin, "Yomra Belediye Baskanimizin hem de kursunla karsilasmasi çok çok vahim bir hadisedir. Allah korumus, canina bir sey olmamis." dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak'in Gökçebey ilçesine gelen Aksener, çarsi esnafinin sorunlarini dinledi, vatandaslarla sohbet edip fotograf çektirdi.

Belediye binasi önünde toplanan vatandaslara seslenen Aksener, Ocak 2020'den bu yana ilçe ilçe esnaf ziyaretleri yaptigini belirtti.

Esnafin içinde çiftçiyle, issizle, üniversite mezunu olup tezgahtarlik yapan gençlerle karsilastigini anlatan Aksener, gerçek dertleri, problemleri ve talepleri dinlemek, ögrenmek, çözmek ve çözdürmek görevleri dolayisiyla ziyaretler gerçeklestirdiklerini söyledi.

Aksener, "Bu dertli insanlara ben propaganda yapmiyorum, partimi övmüyorum. Sadece sizi konusuyoruz, sorunlarinizi Meclise getiriyoruz ve çözümü için talepte bulunuyoruz. Siyaset, seçmenin özne, velinimet oldugu bir görevdir. Unutuldunuz, unutuldunuz, nasil müsteri esnafin velinimeti ise siyasetçinin de velinimeti seçmendir. Gerçek dertlerden kaçmak için size gelemiyorlar ama size deniliyor ki su sucuymus, bu bucuymus. Size ne? Bana ne? Issiz gencimin derdine çare aramak varken... Bundan sonra siz konusacaksiniz. Yapmaya çalistigimiz sey bu." seklinde konustu.

Seçim zamani siyasi partilerin temsilcilerinin gelecegini ve kim ikna ederse oyu onun alacagini anlatan Aksener, "Siz seçmensiniz, isterseniz her seyi degistirebilirsiniz. Nerede degistirebilirsiniz? Sandikta degistirebilirsiniz. Neyle degistirebilirsiniz? Oylarinizla degistirebilirsiniz. Oylarinizi ucuz etmeyin, o kadar pahali olsun ki herkes gelsin, huzurunuzda 'hazir ola' geçsin." ifadelerini kullandi.

Konusmasinin ardindan Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk'ü ziyaret eden Aksener'e Genel Baskan Yardimcilari Ümit Dikbayir, Burak Akburak ve Metin Ergun ile parti yetkilileri eslik etti.

- Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik'a silahla saldiri

Ziyareti sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Aksener, Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik'a silahli saldiriya iliskin, sabah saatlerinde belediye baskaniyla görüstüklerini ve tam olarak ne olduguna dair fikirlerinin bulunmadigini dile getirdi.

Bu tür saldirilarin Türkiye'de çok olagan hale geldigini ileri süren Aksener, su ifadeleri kullandi:

"Asil sorgulanmasi gereken budur. Bu tür olaylarda faillerin bulunup, 'Bu nedir'in cevabinin alinamayacagi bir Türkiye'de yasiyoruz. Benim evim basildi, failleri beraat etti. Sayin Kiliçdaroglu lince ugradi, failleri beraat etti. Simdi böyle bir Türkiye'de Yomra Belediye Baskanimizin hem de kursunla karsilasmasi çok çok vahim bir hadisedir. Allah korumus, canina bir sey olmamis. Herkes adina ve IYI Parti Genel Baskani olarak söyleyecegim sudur; bir eski içisleri bakani olarak hem hakimlere hem savcilara hem kolluk güçlerinin yöneticilerine, siyasilere sesleniyorum. Her bir vukuat, linç, baskin, haksizlik hukuki olarak ortada birakildigi zaman, takipsizlik verildigi, hiçbir hukuki ceza verilmedigi zaman yarin insanlar sokakta gezemez hale gelir ve nitekim öyle. Bir baska sey daha olur, bu devran döndügü zaman bu konunun arkasinda durup hukuku isletmeyenler, benzer durumlarla karsi karsiya kalirlar. Türkiye kabile devleti haline döner. Dolayisiyla devlet insanliginin, devleti yönetmenin ciddiyetinin önde olmasi gerekiyor. Ben bugün Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum. Bu tür olaylarin önünün kesilmesi için yapanin yanina kar kalmamasi gerekiyor."

Kanal Istanbul ile ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Aksener, Kanal Istanbul için atilacak her türlü adimin dönülemeyecek derecede zarar verecegini iddia etti.

Aksener, gündemde yer alan erken seçim tartismalarina iliskin ise "Simdi seçmen erken seçim istiyor. Biz seçmenin sesiyiz, halkin avukati demek. Biz vatandasin avukati olarak, ayni zamanda iktidari denetleyen, yönlendiren size dair talepleri ileten bir pozisyondayiz. Muhalefetin anlami budur. Simdi seçmen diyor ki seçim isteyin, dayanamiyoruz artik, haksizliklara dayanamiyoruz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA