George Floyd'un Cinayetini Kaydeden Gence Pulitzer Özel Ödülü

ABD’nin Minnesota eyaletinde geçtigimiz yil polis tarafindan gözaltina alindigi sirada hayatini kaybeden George Floyd’un ölümünü belgeleyen Darnella Frazier’e Pulitzer Özel Atif Ödülü verildi.

George Floyd'un Cinayetini Kaydeden Gence Pulitzer Özel Ödülü
Dünyanin en prestijli gazetecilik ödüllerinden biri olan Pulitzer ödülleri bu yilki sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasinda ABD’nin Minnesota eyaletine bagli Minneapolis’te 25 Mayis 2020 tarihinde polis tarafindan gözaltina alindigi sirada hayatini kaybeden George Floyd’un ölümünü belgeleyen Darnella Frazier da bulunuyor. Söz konusu görüntüyü kaydettigi sirada 17 yasinda olan Frazier’e Pulitzer Özel Atif Ödülü verildi.

Pulitzer Ödül Kurulu, Frazier’in, Floyd cinayetini cesurca kaydettigi için özel ödüle layik görüldügünü belirterek, Frazier’in çektigi görüntülerin dünya genelinde polis siddetine karsi protestolari tesvik ettigine vurgu yapti. Kurul ayrica, görüntülerin hakikat ve adalet arayisindaki hayati rolüne dikkat çekti.

Minneapolis kentinde bulunan medya kurulusu Star Tribune de Floyd cinayetinin ardindan baslayan protestolarla ilgili son dakika haberleri nedeniyle Pulitzer Ödülü kazandi.

GÖRÜNTÜLER MAHKEMEDE ÖNEMLI BIR KANIT OLDU

ABD’nin Minnesota eyaletine bagli Minneapolis kentinde 25 Mayis 2020 tarihinde siyahi George Floyd, eski polis memuru Derek Chauvin tarafindan gözaltina alindigi sirada boynuna baski yapilmasi nedeniyle hayatini kaybetmis, Darnella Frazier ise Floyd’un o anlarini kamera kaydina almisti. Söz konusu kayitlar, Chauvin’in mahkemesinde son durusmaya kadar önemli bir kanit teskil etmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA