FETÖ'nün Kayseri Finansman Sorumlusu Karakurt'un Durusmasina Devam Edildi

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) Kayseri finansman sorumlusu iddiasiyla yargilanan Serdal Karakurt’un durusmasina devam edildi.

Daha önce hakkinda hazirlanan iddianamede ‘silahli terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘terörizmin finansmani’ suçlarindan 37,5 yila kadar hapis cezasi istenen Serdar Karakurt’un durusmasina bugün Ankara 23. Agir Ceza Mahkemesinde devam edildi. Karakurt durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosu tarafindan hakkinda hazirlanan iddianamede, Karakurt’un örgütün Kayseri yapilanmasinda, önce ‘Kocasinan eyalet imami’ olarak görev aldigi daha sonra Kayseri ili genelinde örgütün finansmani ve toplanti organizasyonlarindan sorumlu oldugu, 15 Temmuz 2016 darbe girisimine kadar da sözde ‘Kayseri il imam’ olarak görev yaptigi belirlenmisti. 4 yillik bir arama sonrasi 10 Ekim 2020’de düzenlenen operasyonla Ankara’nin Yenimahalle ilçesinde saklandigi evde sahte kimlik ve örgütsel faaliyetler için topladigi yüklü miktarda parayla yakalanmisti.

“Ben onu ‘Akif’, o da beni ‘Basri’ olarak bilirdi”

Bugünkü durusmada tanik olarak dinlenen Turgut Ö., Karakurt’u ‘Akif’ olarak bildigini söyleyerek, “Ben Serdal’i ‘Akif’ olarak, o da beni ‘Basri’ olarak bilirdi. Örgüt tarafindan gelen yazilari toplantida Serdal okurdu. Serdal genelde burs ve kurban isleriyle ugrasirdi. Serdal’in Askeriyeyle bir isi olmazdi, askeri islerle ‘Serhat’ kod adli birisi ilgilenirdi. Bu bahsettigim askerler de Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olup Ankara’da görev yapan askerlerdi” dedi.

Tanik beyanini kabul etmeyen Karakurt, “Yaklasik 9 aydir tutukluyum. Yurtdisina kaçma süphem yok. En agir adli kontrol sartiyla bile tahliyemi talep ediyorum. Hakkimda tanik olarak beyan verenlerin hepsi kendilerini kurtarmak için beni suçluyor” ifadelerine yer verdi.

Durusmada dinlenmeyen taniklarin da dinlenmesine ve Serdal Karakurt’un tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA