Büyüksehir Belediyesinin Dagittigi Bebek Paketi 15 Bin 265'E Ulasti

İçel Büyüksehir Belediyesinin pandemi süreci dolayisiyla 2020 Nisan ayinda baslattigi ‘El Bebek Gül Bebek Paketi’ hizmeti büyüyerek devam ediyor. Bugüne kadar 15 bin 265 ‘El Bebek Gül Bebek Paketi’ dagitildi. Bu yilin subat ayindan itibaren de 683 aile periyodik olarak bu hizmetten yararlaniyor.

Büyüksehir Belediyesinin Dagittigi Bebek Paketi 15 Bin 265'E Ulasti
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafindan pandemi sürecinde bebeklerinin mama basta olmak üzere öncelikli ihtiyaçlarini karsilayamayan aileler için baslatilan ‘El Bebek Gül Bebek Paketi’ hizmeti devam ediyor. Hizmetten İçel’in 13 ilçesinde yasayan vatandaslar yararlanabiliyor.

ALO 185 Teksin İçel Çagri Merkezinden basvuru yapiliyor

Basvurular, ALO 185 Teksin İçel Çagri Merkezi üzerinden aliniyor. 6-12 aylik bebegi olan ve asgari ücret ve altinda geliri olan aileler bu hizmete basvuru yapabiliyor. Basvuru yaparken de bebegin önlü arkali nüfus cüzdani fotografi ile ebeveynlerin son 6 aylik gelirini gösteren SGK hizmet dökümü isteniyor.

ALO 185 Teksin İçel Çagri Merkezi, aldigi basvuruyu Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina yönlendiriyor. Basvuru incelendikten sonra aile kriterlere uygunsa periyodik listeye aliniyor ve ayda bir defa olmak üzere, bebek 1 yasini doldurana kadar ‘El Bebek Gül Bebek Paketi’ hizmetinden faydalaniyor. Pakette 1 adet 4 numara ve 30’lu bebek bezi, 1 adet bebek sampuani, 1 adet islak mendil ve 1 paket bebek mamasi yer aliyor.

“Aldigimiz olumlu geri dönüs sonrasinda periyodik yardima dönüstürdük”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Sosyal Yardimlar Sube Müdürlügünde psikolog olarak görev yapan Yalçin Tütüncüoglu, “El Bebek Gül Bebek Paketi yardimimiza dar gelirli vatandaslarimiza pandemi döneminde yardimci olmak için basladik. Bu dönemde tekil olarak talepleri Çagri Merkezimizden alip, ailelere bir paket seklinde veriyorduk. Özellikle emziremeyen annelerin mama ihtiyaci basta olmak üzere bebeklerin ihtiyaçlarini belirten ailelerden aldigimiz olumlu geri dönüs sonrasinda bunu belli kriterler dahilinde periyodik bir yardima dönüstürmeye karar verdik. Kriterlerimizi olusturduk. 6-12 ay arasi bebekler olarak belirledik. Gelir kriterini de asgari ücret ve alti olarak belirleyip bu senenin subat ayinda periyodik olarak bu yardima geçtik” dedi.

Basvuru sartlarindan da söz eden Psikolog Tütüncüoglu, kriterlere uyan ailelerin yardimdan faydalanabildigini belirterek, “Basvurular incelendikten sonra aileler listemize alinarak periyodik olarak bebekleri 1 yasini doldurana kadar her ay yardim yapiliyor” diye konustu.



Basvurular devam ediyor

Yardim yapilan aile sayilarini da aktaran Psikolog Tütüncüoglu, “Dagittigimiz paket sayisi 15 bin 265’i bulmus durumda. Su anda Subat ayindan beri periyodik yardimdan faydalanan aile sayimiz 683. Su an zaten hala basvurularimiz devam ediyor. Yeni bebek sahibi, 6 aylik bebegi olan vatandaslarimiz basvuru yaparak yararlanabilirler. Basvurduklari andan itibaren bebekleri 1 yasini doldurana kadar periyodik yardimlari gelmeye devam edecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA