Aydem Perakende Ve JTI Türkiye'den Temiz Enerji Güç Birligi

Aydem Perakende ve JTI Türkiye, I-REC sertifikali yüzde 100 temiz enerji anlasmasi imzaladi. Daha yasanabilir bir dünya için iklim degisikligine çözüm sunan, temiz enerji sertifikali anlasma kapsaminda, yillik yaklasik 4 bin 500 ton CO2 (karbondioksit) esdegeri sera gazi emisyonlarinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Aydem Perakende Ve JTI Türkiye'den Temiz Enerji Güç Birligi


Aydem Perakende ve JTI Türkiye, yenilenebilir enerji dönüsümü için bir anlasmaya imza atti. Anlasma ile Aydem Perakende 2021 yilinda JTI’in Izmir Torbali fabrikasinda tüketilecek yaklasik 10 milyon kWh elektrik enerjisini I-REC sertifikali yenilenebilir kaynaklardan tedarik edecek. 2015 yilinda kurulmus ilk uluslararasi yenilenebilir enerji sertifikasi standardini gelistiren dernek olan I-REC; Türkiye’yi de kapsayan genis bir cografyada yenilenebilir enerji sertifikalandirma faaliyetlerinde bulunuyor.

Is birligi kapsaminda; elektrigin tamami Aydem Yenilebilir Enerji’nin tamami yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali elektrik üretim santrallerinden karsilanacak.

Aydem Perakende, Aydem Yenilenebilir Enerji’den aldigi güçle yilda 2 bin 550 ton karbon salinimini engelliyor.

Yapilan anlasma kapsaminda Aydem Elektrik Perakende Pazarlama ve Is Gelistirme Direktörü Gülin Sontuna konuyla ilgili olarak: “Gelecek nesillere yasanabilir bir dünya birakabilmek amaciyla sürdürülebilirlik çalismalarimizi kurumsal bir misyon olarak görüyoruz ve ‘Iste Yesil Enerji Kampanyamiz’ ile bizimle ayni vizyonu tasiyan kurumsal müsterilerimizin enerji ihtiyacinin tamamini I-REC sertifikali temiz enerji ile karsiliyoruz. Japan Tobacco International ile tüm kurumlara örnek olacak bir is birligi gerçeklestirdik. Bu anlasma çerçevesinde JTI’in yillik karbon ayak izinin 4 bin 500 ton kadar azaltmasini hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için odagimiza aldigimiz ve yatirimlarini yaptigimiz temiz enerji çalismalari kapsaminda gücümüzü; 1.020 MW kurulu gücü ve 3,2 TWh elektrik üretimiyle Aydem Yenilebilir Enerji’den aliyoruz ”dedi.



Sontuna, “2020 ve 2021 yillari için simdiye kadar kurumsal müsterilerimize tedarik ettigimiz yaklasik 90 Milyon kWh I-REC sertifikali temiz enerjiye ek olarak; 2020 basindan beri Aydem ve Gediz Perakende olarak hizmet verdigimiz Izmir, Manisa, Aydin, Denizli ve Mugla illerinde faaliyet gösterdigimiz tüm Müsteri Iliskileri Merkezlerimizde ve genel müdürlük binalarimizda da I-REC sertifikali temiz enerji kullaniyoruz. 2020 yili enerji tüketimimiz olan 4.250 MWh karsiliginda yaklasik 2.550 ton karbon saliniminin önüne geçmis olduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA