Afganistan'da Kovid-19 Vakalarinin Sayisi Yüksek Seyrediyor

Afganistan Saglik Bakanligi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda 3'üncü dalganin son günlerde hizini artirdigini açikladi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, salginda 3. dalganin son günlerde hizini artirdigi ve Bakanlik olarak virüsle mücadele etme konusunda zorlandiklari belirtildi.

Bu salginla mücadele kapsaminda ülkenin 16 vilayetinde özel ve devlete ait tüm egitim kurumlarinin tatil süresinin 26 Haziran'a kadar uzatildigi bildirilen açiklamada, Kovid-19 salgininda 3. dalganin ülke geneline hizli yayildigi kaydedildi.

Açiklamada, Afganistan'in son 2 haftadir salgin nedeniyle çok kötü günler geçirdigi ifade edildi.

Afganistan Saglik Bakanligi kayitlarina göre, daha önce en fazla 1000'lerde seyreden vaka sayisi dün 1822 ile ülkedeki en yüksek günlük vaka sayisi olarak kayitlara geçti.

Son 24 saatte salgin nedeniyle 56 kisinin hayatini kaybettigi aktarilan açiklamada, bu sayinin sadece hastaneye müracaat edenlerden olustugunun ve genel rakamin çok daha fazla oldugunun alti çizildi.

Ülkede salginin baslangicindan bu yana yaklasik 90 bin vaka ve 3 bin 400'den fazla ölüm kayitlara geçse de sayilarin çok daha yüksek oldugu tahmin ediliyor.

Öte yandan bakanlik kayitlarina göre, su ana kadar 6 milyondan fazla kisiye asi yapildi.

Kaynak: AA