Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Van'da Bir Araya Geldi

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafindan ’Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye Için Görevdeyiz’ sloganiyla baslatilan ‘Türkiye Muhtarlari El Ele’ projesinin tanitim toplantisi Van’da yapildi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Van'da Bir Araya Geldi
Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi katkilariyla bir otelde düzenlenen toplantiya Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, esi Meral Bilmez, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Daire Baskani Ahmet Dalkiran, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Baskani Bekir Aktürk, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Daire Baskani Suna Üstüner ve 81 ilden 150 muhtar katildi.

Muhtarlar Konfederasyonu Van Teskilat Baskani Azat Erdemir’in açilis konusmasinin ardindan kürsüye çikan Muhtarlar Konfederasyonu Genel Baskani Bekir Aktürk, muhtarlarin halkla devlet arasinda bir köprü vazifesi gördügünü, vatandaslarin devlete ulasmak için çaldiklari ilk kapi oldugunu vurguladi. Genel Baskan Aktürk, toplantilarin farkli illerde de devam edecegini kaydetti.

Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Daire Baskani Ahmet Dalkiran ise projenin farkli getirilerinin oldugunu vurgulayarak, muhtarlarin pandemi döneminde de büyük sorumluluk aldigini söyleyerek emeklerinden dolayi kendilerine tesekkür etti.

Vali Mehmet Emin Bilmez de, muhtarlari Van’da agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade etti.

Kendisinin uzun bir süre Ankara’da mali idarelerde görev aldigini belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, muhtarlarin geçmiste yasadigi sorunlara yakinen sahit oldugunu söyledi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, “Geçmiste muhtarlarimiz, SGK, silah ruhsat problemleri, maas gibi birçok sorun yasiyordu. Cumhurbaskanimizin uygun görmesi ile bu sorunlar zamanla çözüldü. Maas, sigorta, ruhsat ve kurumlarda muhtarlik birimleri kuruldu. Ayrica bir günün Muhtarlar Günü olarak kutlanmasi hayata geçirildi. Muhtar, vatandasla devlet arasinda bir köprüdür. Mahallelinin temsilcisidir. Bugün muhtarlarimiz Türkiye’de proje gerçeklestiren konuma geldi. Muhtarlarin bu konuma gelmesi bizleri çok mutlu etmistir” dedi.

Konusmalarin ardindan hediye takdimi ve toplu fotograf çekimi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA