Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoglu, Intörn Hekimlerle Bulustu

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, meslege adim atmak üzere olan genç hekimlerle bir araya geldi. Rektör Tabakoglu, basari sirlarini ve kariyer tavsiyelerini genç meslektaslari ile paylasti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoglu, Intörn Hekimlerle Bulustu
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve Intörn Doktorlar Bulusmasi, çevrim içi ortamda genis bir katilimla gerçeklesti. Intörn hekimlerin katilimiyla gerçeklesen bulusmada, tüm yönleriyle tip egitimi ve hekimlik meslegi konusuldu. Trakya Üniversitesi Tip Fakültesinin katkilariyla gerçeklestirilen interaktif programda konusan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, doktorluk meslegi ile ilgili tecrübe, anekdot ve tavsiyelerini genç hekim adaylariyla paylasti ve gelen sorulari yanitladi.

Tabakoglu, “Inanirsaniz, basaramayacaginiz hiçbir sey yok.”

Bulusmada, ögrencilere öncelikle hayirli olsun dileklerini sunan ve tip egitimini basariyla tamamlayan genç hekim adaylarini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Eger bir seyleri basarmak ister ve gerçekten inanirsaniz, basaramayacaginiz hiçbir sey olmadigini düsünüyorum. Sadece hayal edin ve hedeflerinize siki sikiya sarilin. Basari, hepimizin arzuladigi ve ugrunda çalistigi bir sey. Karsiniza engeller çiksa da vazgeçmemeli, asla umudunuzu kaybetmemelisiniz. Inandiginiz degerleri azimle, kararlilikla, sabirla uygulayin. Zorlu bir süreç olsa da sonunda kazananin siz oldugunu göreceksiniz. Dünyanin en kutsal meslegine mazharsiniz. Her birinizi cani gönülden kutlarim.” ifadelerini kullandi.

Hekim olmanin bir ayricalik oldugunu ancak fedakârlik, sabir ve iyi insan olmayi gerektirdigini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Bu kutsal meslekte enstrümaninizin insan oldugu gerçegini asla unutmayin. Hastalariniza tatli dil, güler yüz ve sevgi göstermekten kaçinmayin. Keskin bir dinleyici ve vicdanli bir gözlemci olun. Çok iyi bir hekim olmanizin yani sira hastalarinizi sabirla, ilgiyle dinleyin. Dertlerine sevgi ve sefkatle yaklasin. Hastalarinizla, kendinizle ve tüm insanlikla dost olun.” dedi.

“Hayatinizi ibadete dönüstürmek sizin elinizde”

Hekimlik mesleginin manevi hazzi ve mükâfati oldukça büyük, kutsal bir meslek oldugunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Insanliga faydali olmakla baska hiçbir meslekte elde edilemeyen ulvi duygulari hissedeceksiniz. Bir hastanizin derdine sifa oldugunuzda, bir insanin hayatini kurtardiginizda tüm insanligi kurtarmis gibi olursunuz. Bir hastanizin derdine derman, zorda olan ailesine umut oldugunuzda âdeta ibadet etmis olursunuz. Tüm hayatinizi ibadete dönüstürebilir, iki dünyanizda da mutlu olabilirsiniz. Alacaginiz tesekkür ve hayir dualari daha büyük isler basarmaniza vesile olacak, yaptiginiz isleri daha anlamli ve unutulmaz kilacaktir.” seklinde konustu.

Hekimlik ve yöneticiligin benzer özelliklere sahip oldugunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Dogru insanlarla bir araya gelip dogru isler yaptiginizda basari da sizinle beraber gelecek. Mesleginizin size kazandiracagi bilgi birikim ve donaniminizi kullanarak yöneticilik vasiflarinizi gelistirin. Bu özelliklerinizi gelistirirken iyilik ve güzellikleri de çogaltmalisiniz. Bunu yaptiginizda, diger insanlari mutlu etmenin ne kadar degerli oldugunu göreceksiniz.” dedi.

Tabakoglu, ögrencilerden Nobel istedi

Trakya Üniversitesinin akademik, sosyal ve kültürel yönden ögrencilerin gelisimine büyük titizlik gösterdiginin altini çizen Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Biz sizleri, uluslararasi kuruluslarca akreditasyonu taninmis bir egitim sistemi, son teknoloji altyapi ve laboratuvarlarla ve zamanin ilerisinde bilgilerle mücehhez kildik. Simdi sira sizde Sizlere yaptigimiz yatirimlarin karsiligini verme sirasi Yillar sonra sizleri Nobel Ödülü almis, dünyaya damgasini vurmus, insanligin faydasina çalisan bilim insanlari olarak görmek istiyoruz. Bu mutlulugu bize yasatacaginiza inaniyorum. Konusmamin basinda söyledigim gibi isterseniz basaramayacaginiz hiçbir sey yok. Sizleri tekrar kutluyor, meslek hayatinizda basarilar diliyorum.” diyerek konusmasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA